Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Genel Saç Soruları Saçtaki Sedefe Hangi Şampuan İyi Gelir?

Soru Saçtaki Sedefe Hangi Şampuan İyi Gelir?

15-05-2023, 22:27
10 yorum
11
68
10 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Saçtaki sedef hastalığını yok etmek için uygun tedaviler uygulayarak iyileştirmek mümkündür. Sedef hastalığı cilt hücrelerinin hızla büyüyerek deri yüzeyinde kalın, kabuklu ve kırmızı lezyonlar oluşturduğu bir cilt rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlık için şampuanlar, hastalığının saçlı deri üzerindeki semptomlarını hafifletebilir ve kontrol altına alabilir, ancak tam bir tedavi sağlayamaz. Bu tür hastalığın tedavisi karmaşık olabilir ve bir dermatoloğun yönlendirmesiyle yapılmalıdır. Dermatologlar genellikle hastaların semptomlarını yönetmek için şampuanlar, kremler, losyonlar, ilaçlar ve diğer tedavi seçeneklerini birleştirirler.

      Sedef hastalığına hangi şampuan kullanılır?

      Saçtaki Sedefe Hangi Şampuan İyi Gelir?

      Bununla birlikte, bazı şampuanlar sedef hastalığının saçlı deri üzerindeki semptomlarını hafifletmek için kullanılabilir. İşte sedef hastalığı için önerilen bazı şampuan türleri:

      1. Salisilik Asit Şampuanı: Salisilik asit, sedef hastalığında kullanılan yaygın bir tedavi maddesidir. Saçlı derideki ölü deriyi temizlemeye yardımcı olur ve hücre yenilenmesini düzenleyebilir.
      2. Katran Şampuanı: Katran, sedef hastalığı semptomlarını hafifletmek için kullanılan bir bileşendir. Anti-enflamatuar ve antiproliferatif etkileri vardır. Katran şampuanları genellikle skalp üzerindeki pullanmayı, kaşıntıyı ve kızarıklığı azaltmaya yardımcı olur.
      3. Kortikosteroid Şampuanı: Bazı durumlarda, kortikosteroid içeren şampuanlar da doktor tarafından reçete edilebilir. Bunlar, saçlı derideki inflamasyonu azaltmak ve semptomları hafifletmek için kullanılır. Ancak, uzun süreli kullanımda yan etkileri olabilir, bu nedenle düzenli olarak bir doktorla iletişimde olmanız önemlidir.
      4. Ketokonazol şampuan: konazol normalde saç derisindeki mantar hastalığını tedavi etmek için kullanılır. Eğer sedef hastalığı aşırı kaşıntıya, kabuklanma ve kepeğe sebep oluyorsa 3 güne 2 kullanılabilir.

      Öte yandan, sedef hastalığına yönelik hangi şampuanın sizin için en uygun olduğunu belirlemek için bir dermatologa danışmanız önemlidir. Dermatolog, semptomlarınıza, cilt tipinize ve kişisel sağlık durumunuza dayanarak size en uygun tedaviyi önerebilir.

      Sadef hastalığı için doğal krem

      Sedef hastalığı saç dipleri, dirsek, bel çevresi, kasık, koltuk altı, diz, el ve tırnaklarda gibi bölgelerde görülme durumu daha fazladır. Sedef bakterisi nemli ortamları daha çok sever. İlgili bölgeleri mutlaka kuru tutmalı kaşıma yapmamanız gerekir. Sedef hastalığı beyaz kan hücrelerinin artmasına bağlı olarak ciltte döküntü ve iltihaplanmayla başlar. Sedef hastalığının olduğu deri kızarır, kabarır, kalınlaşır ve kızarır. Büyüdüğünde ise sedef renginde kabuk tabakasıyla kaplanmış olur.

      Sedef hastalığına ne iyi gelir ve nasıl geçer?

      Sedef hastalığı için spesifik bir tedavi bulunmamakla birlikte, semptomları hafifletmek ve kontrol altında tutmak için birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında topikal tedaviler, fototerapi, oral ilaçlar ve yaşam tarzı değişiklikleri yer alabilir. Ancak, sedef hastalığı tedavisi kişiselleştirilmiş bir yaklaşım gerektirir ve bir dermatolog tarafından yönlendirilmelidir.

      • Çay Ağacı Yağı
      • Elma Sirkesi
      • Zerdeçal
      • Zeytinyağı
      • Aloe Vera
      • Epsom Tuzu
      • Limon Suyu
      • Hindistan Cevizi Yağı
      • İbrahim Saraçoğlu Kürü

      Bu etken maddeler sedef hastalığı için iyileştirme etkileri vardır. Her birini ayrı ayrı kullanmanız gerekir. Yukarıdaki doğal çözümlerden bir çay kaşığı kadar sade olarak ilgili bölgeye ince bir tabaka halinde yayın hafifçe o ovalayın. Sedef olan bölgeyi kaşıma kesinlikle yapmamalısınız.

      Sedef olup olmadığı nasıl anlaşılır?

      Bu rahatsızlık belirtileri herkeste farkı seyredebilir. En sık görülen belirtiler beyaz renkli yoğun köpekler, şiddetli kaşıntı, sınırları belirli iri kabuklanmalar ve ağrılı kırmızılıların olmasıdır. Genelde koltuk altı, kollar, bacak iç bölgeleri, kafa derisi ve sırtta görülür. Kaşıntı oluşması durumunda kesinlikle el değilmemesi gerekiyor.

      Sedef hastalığı ilacı nedir?

      Siklosporin, metotreksat gibi kanser ilaçları, retinoik asit olarak bilinen A vitamini kremleri yada farklı formlar ve fumarat türevi ilaçlar, sedef hastalığı tedavisi kapsamında kullanılan sistemik ilaçlar arasında yer alır.

      Sedef ve egzama hangi vitamin eksikliğinden olur?

      Bu hastalığın ortaya çıkmasına sıklıkla D vitamini eksikliği olduğu belirtilmiştir. Sedef hastalığının tedavisinde D vitamini, Kalsiyum ve A vitamini uygulanmaktadır.

      Sedef ve egzama arasındaki fark nedir?

      Sedef ve egzama (atopik dermatit), cilt problemleri olmasına rağmen farklı hastalıklardır. İşte bazı temel farklar:

      1. Nedenler:

      Sedef Hastalığı: Genetik yatkınlık, bağışıklık sistemi sorunları gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar. Hücre döngüsü hızlanır, cilt hücreleri yüzeyde birikir ve pullanmalara neden olur.

      Egzama: Genetik faktörler, cilt bariyer fonksiyonundaki bozukluklar, alerjiler gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar.

      2. Belirtiler:

      Sedef Hastalığı: Genellikle kırmızı lekeler ve gümüşi pullarla karakterizedir. Kaşıntı yaygındır.

      Egzama: Kaşıntılı, kızarıklıklar ve ciltte kabarcıklar içerebilir. Kaşınma sıklıkla belirgin bir özelliktir.

      3. Yerleşim Yerleri:

      Sedef Hastalığı: Dizler, dirsekler, saç derisi, bel gibi bölgelerde sık görülür.

      Egzama: Eller, yüz, diz içleri ve dirsek içleri gibi bölgelerde ortaya çıkabilir.

      4. Bulaşıcılık:

      Sedef Hastalığı: Bulaşıcı değildir, genetik ve bağışıklıkla ilgili bir durumdur.

      Egzama: Bulaşıcı değildir, genellikle çevresel ve genetik faktörlerle ilişkilidir.

      5. Tedavi:

      Sedef Hastalığı: Topikal tedaviler, fototerapi, oral ilaçlar gibi yöntemler kullanılabilir.

      Egzama: Topikal kortikosteroidler, nemlendiriciler, antihistaminikler gibi tedavi seçenekleri bulunabilir.

      Her iki durumda da tanı ve tedavi bir dermatolog tarafından yönlendirilmelidir, çünkü doğru teşhis ve uygun tedavi önemlidir.

      Proscar 1 mg
      Pirdolin şampuan haftada 2 defa
      Medohbiotin 5 mg
      Saf minoxil losyon
      Kafein %3 losyon günde bir defa
    • ketoral şampuan en iyi olanı diyebilirim düzenli kullanırsanız egzamadan eser kalmaz ancak her gün kullanılmaz üç güne bir yada haftada bir kullanmak gerek.
    • merhaba benim sedef hastalığım bu sene başladı yani sınava hazırlandığım sene. İlaç kullanınca geçiyor ama 1 aya kalmadan tekrar ortaya çıkıyor. Özellikle ağır stres altında olduğum zamanlarda ciddi derecede artıyor. Sizce bu sene başlamasının nedeni stres midir? Seneye psikolojik olarak rahatlarsam geçer mi bu hastalık?
    • bu hastalığın tedavisini ben şöyle yaptım. Tatile gitmiştim deniz ve güneş çok iyi geldi. Hiç ilaç kullanmadan sadece nemlendirici ile belirli saatlerde güneşlenerek bu hastalığı geçici sürelerle geçirdim. Deniz ve güneşten mahrum kalmayın. güneşi gördüğünüz yerde sedeflerinizi açın ve güneş görmesini sağlayın. Ama gözlerinize çok dikkat edin. Muhakkak güneş gözlüğü kullanın.
    • Bende yaklaşık 12 yıldır sedef hastasıyım. Ensemde saç derimde sabit şekilde kabuklanma ve kaşıntı yıllardır beni bitirdi. Saçımı toplamayı çok özlemiştim. Kremler losyonlar şampuanlar yağ maskeleri derken denemediğim şey kalmadı faydası olmadı. Son olarak tuzsuz parabensiz şampuan kullandım geçirdi. Saç derisini kurutmayan tahriş etmeyen şampuanlar kullanın.
    • Nemlendirici saç losyonları kullanın benim tavsiyem şu şekilde 3 güne 2 ketoral şampuan her gün günde bir kez kaliteli bir cilt nemlendirici krem kullanmak.
    • Vichy Dercos kepek karşıtı şampuanı deneyin çok etkili olduğunu düşünüyorum bende bi ara kullandım etkili oluyor.
      • Ben kullandım etkisi olmadı sadece kepeği önledi kaşıntı ve kabuklanmalar devam ediyor
    • Valla ben ne kullandıysam geçmiyor minoxil %5 deri spreyi kullanıyorum daha da çoğalıyor kabuklanmalar çok arttı artık alıştım bu duruma
    • Ciddi anlamda sabır gerektirir. genelde bir ortaya çıktı mı stresli ve üzgün olduğunuz anlarda hep kendini gösterir. Doktora gitmekte fayda var. Ayrıca aloevera jelde yatıştırır, iyi gelir.
    • Sirkeli spreyle saçınızı iyice ıslatın diplerine masaj yaparak yedirin kafada 1 saat bekletip sonrada ılık suyla durulayın. 100 ml sprey şişesi içine bir yemek kaşığı elma sirkesi üzerine su katın. Haftada arayla 3 gün bu kürü uygulayın. Saçınızı ılık suyla yıkayıp hemen kurulayın. İki hafta sonra sedeften, kepekten ve kaşıntıdan kurtulursunuz.
10 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.