Forumda Arama Yapın
Foruma hoş geldin ziyaretçi
Saç dökülmesi forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saç Tedavisi Forum Forum Saç Ekimi Forumu Saç Ekimi Öncesi ve Sonrası Sorular Saç Ekimi Donör Bölge Yetersizliği

Saçekimi

Saç Ekimi Donör Bölge Yetersizliği

14-12-2023, 09:09
0
1
46
1 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Saç ekimi yaptırmak isteyen bazı insanların greft alınacağı yer olan donör bölge yetersizliği saç ekimine engel olduğu bir sorundur. Bu konuda ekimciler alınabilecek maksimum greftleri belirler ekim yapılacak alanın büyüklüğüne göre, eğer yeterlilik yoksa vücut kıllarının durumuna bakarak karar verirler.

      Türkiye’de saç ekimi, erkek ve kadınlarda androgenetik alopesinin etkilerini tedavi etmek için yaygın olarak yapılan bir operasyondur. Bu prosedür iki alanı içerir: greftlerin alındığı donör alanı ve daha sonra donör bölgeden alınan saç köklerinin alınacağı alıcı alan. Donör alanının yönetimi, güvenli ve başarılı bir saç ekiminden faydalanmak için önemli bir unsurdur. Donör alanı, korunması, değerlendirilmesi ve işlemin sonucuna etkisi hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenin.

      Saç ekimi donör alanı nedir?

      Saç Ekimi Donör Bölge Yetersizliği

      Saç ekiminin donör alanı, başın arka kısmında, oksipital bölgede bulunan alandır. Bu terim saç ekimi için greftlerin alındığı bölgeyi ifade etmektedir. Greftler, donör bölgeden alınan ve greft için kullanılan saç derisinin küçük bir parçasıdır. Saç folikülleri adı verilen, 1 ile 4 arası saç telinden oluşurlar.

      Donör alan saç yoğunluğunun yüksek olması nedeniyle seçilir. Saç dökülmesinden sorumlu olan hormonlara duyarlı olmadığı için arka bölgeye (oksipital ve şakaklar) asla dokunulmaz. Ancak bu alanın kapsamı kişiden kişiye değişmektedir.

      Saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin saçlarının bir kısmı donör bölgeden alınarak kel bölgeye nakledilir. Ekilen saçlar genetik olarak dökülmemeye programlanmıştır. Ancak saç ekiminin başarılı olabilmesi için bazı önlemlerin alınması gerekir. Numunelerin doğru alınması gerekir, alınan kökler iyi korunur ve ekim büyük bir titizlikle gerçekleştirilir.

      Donör alanını korumak neden gereklidir?

      Donör alanının korunması saç ekiminin başarısı için önemli bir koşuldur. Sanılanın aksine donör alanı tükenmez değildir. Saç ekimi yapıldığında donör bölgeden alınan greftler tekrar çıkmayacaktır. Bu nedenle bu bölgenin estetiğini korumak ve donör alanın incelmesini önlemek için buna azami özen gösterilmesi şarttır.

      Ayrıca ikinci bir saç ekimi yapılacaksa gerekli greftlerin hazır bulunması da önemlidir. Bazı durumlarda ikinci bir saç ekimi yapılabilir. Başarısız bir saç ekimi durumunda, kaplanacak alanın çok sayıda greft gerektirmesi durumunda veya ilk saç ekiminden birkaç yıl sonra alopesi gelişmesi durumunda gerekli olabilir.

      Saç Ekimi Donör Bölge Yetersizliği

      Donör bölgedeki saç kökleri ne kadar sağlıklı olursa saç ekimi de o kadar kolay olacaktır. Herhangi bir saç ekimi yapılmadan önce donör bölgesinin değerlendirilmesi önemlidir. Donör bölgesinin kötü değerlendirilmesi saç ekiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında önemli bir faktördür. Bu adımın saç ekimi alanında gerçek uzmanlığa sahip tecrübeli bir cerrah tarafından yapılması gerekmektedir. Donör bölgesinin tüm özelliklerinin dikkate alınmasına ve saç ekiminin başarısının önündeki potansiyel engellerin vurgulanmasına olanak tanır. Eğer ensede saç yoksa saç ekimi için vücut kılları yeteri kadar greft verebilecekse saç ekimi yapmak mümkündür. Donör alanının ön çalışması şunları bilmemizi sağlayacaktır:

      • Donör alanında yeterli sayıda greftin olması durumunda: En estetik sonucu garanti etmek için donör alanında, alıcı alanı kaplayacak kadar greftin olması gerekir. Aksi takdirde hasta, hala çok seyrek olan veya aşırı kullanılmış ve çirkin bir donör alanıyla karşı karşıya kalabilir.
      • Donör bölgesinde kaliteli greftler varsa: saç ekiminin başarı oranını veya başarısını etkileyen tek faktör miktar değildir . Aslında mükemmel bir sonuç elde etmek için kaliteli greftlere sahip olmak da şarttır. Ön çalışma, greftlerin kalınlığının yanı sıra greftlerin sahip olduğu saç kökü sayısını da belirlememize olanak sağlayacaktır.

      Donör alanının ön çalışması aynı zamanda doğru çıkarma ve implantasyon yönteminin belirlenmesine de yardımcı olur. Üstelik saç köklerine zarar vermemek ve saç ekiminin başarısını tehlikeye atmamak için saç köklerinin alınması ve ekiminde uzman bir saç ekim kliniğine gidilmesi tavsiye edilir.

      Ameliyattan sonra donör alanım nasıl görünecek?

      Saç ekimi sonrasında donör alanı aynı olacaktır. Donör bölgesinin estetiği başarılı bir saç ekimi işleminin özelliklerinden biridir. Donör alanının değiştirilip sağlanması gerekmektedir.

      Saç ekiminizin uzman cerrahlar tarafından yapılmasını tercih ettiğinizde donör alan, greftler alınsa bile görsel olarak etkilenmeyecektir.

      Saç ekimi sonrası donör bölgeye nasıl bakım yapılır?

      Saç ekimi sonrasında cerrah donör bölgeyi korumak için bandaj uygular. Bandaj genellikle 3 ila 5 gün süreyle muhafaza edilir. Herhangi bir enfeksiyon riskini önlemek için pansumanın cerrahın izni olmadan çıkarılmaması önerilir. Donör bölgede küçük kabuklanmalar ve kızarıklıklar da ortaya çıkabilir. Saç ekimi sonrası kabuklanmalar normal ve yaygındır. Bunları uygun şekilde tedavi etmek için cerrahın tavsiyelerine uymanız önerilir.

      Son olarak işlem sonrasında ense bölgesinde kaşıntı ve ağrının ortaya çıkması mümkündür. Donör bölgesindeki bu ağrı geçicidir ve doktor reçetesi ile ağrı kesici alınarak hafifletilebilir.

      Donör bölgedeki saçlar tekrar çıkar mı?

      Donör alan tekrar büyümez. Ancak greftlerin alımı düzgün bir şekilde yapıldığında saçın bir kısmının alındığı tamamen farkedilemez. Bu nedenle tecrübeli bir cerrahın kullanılması ve donör alanın iyi düşünülerek çıkarılması çok önemlidir.

      Greftlerin alınması donör bölgede iz bırakır mı?

      Yenilikçi ekstraksiyon yöntemleri sayesinde greftler özel toplama stilesiyle tek tek toplanır. Greftler, işlemden birkaç gün sonra kendiliğinden iyileşip kapanacak küçük, hafif kırmızı delikler bırakarak çıkarılır. Saç ekimi doğru yapıldığında donör bölgede herhangi bir iz kalmaz.

      FUE saç ekimi , manuel FUE saç ekimi , DHI saç ekimi , kadın saç ekimi ve Regenera Activa saç ekimi gibi , çıkarma işleminin uygun şekilde yapılması koşuluyla donör bölgede herhangi bir iz bırakmaz.

      Donör alanım seyrek bunun sonuçları nelerdir?

      Düşük yoğunluklu bir donör alanı saç ekimine engel teşkil edebilir. Donör alanın ön incelemesi sonrasında cerrah bu alanın yoğunluğunun çok düşük olduğunu düşünürse saç ekimi gerçekleştirilemez. Aynı şey greftlerin kalitesi için de geçerlidir.

      Saç ekimi, greftlerin yeterliliği ve kalitesi bunun gerçekleştirilmesine uyarlanmadığında gerçekleştirilirse, ortaya çıkan risk tüm alanın boşaltılması ve yeterli greft eksikliği nedeniyle alıcı alandaki sonucun değiştirilmesidir. Bu nedenle, donör alanın değerlendirilmesinden ameliyat sonrası bakıma kadar size eşlik edecek gerekli uzmanlığa sahip bir saç ekimi kliniği ile iletişime geçmek gerekir.

      facebook grup
1 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.