Forumda Arama Yapın
Foruma hoş geldin ziyaretçi
Saç dökülmesi forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Genel Saç Soruları Minoxil 12. Ay Kullanımı

Soru

Minoxil 12. Ay Kullanımı

16-07-2024, 12:34
3
4
25
4 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Merhaba saçlarımın tepesi seyrek ama eşit dağılmış bir seyreklik ergenliğimde de seyrekti ama eskisine göre şu an daha seyrek ve 12 aydan fazla süredir minoxil kullanıyorum ve yeni saç çıkışı göremedim doktorum devam etmemi söylüyor, iki gün duş almadığımda elimle saçımı taradığım zaman ortalama 3-4 saç teli geliyor bu dökülme normal mi yoksa agresif mi? Ekstra olarak biotin 5000 mcg ve 3 güne 1 dermaroller kullanıyorum. Ayrıca bir hafta minoxil kullanamayacağım bu süre zarfında ilaç etkisini kaybedip tedavinin başına döner miyim gerçi başından şu anki zamana kadar bir etkisi oldu mu hala kestiremiyorum cevap verirseniz çok sevinirim.
      facebook grup
    • Günlük 3-4 saç teli dökülmesi normal bir durumdur çok fazla dökülme olmadığını gösterir. Minoxili bir hafta kullanmazsan bir sorun olmaz saçlar aynı şekilde büyüme sürecine devam eder. Genel saç sıklığını artırmak için biotin 2500 mcg günlük olarak almanı tavsiye ederim. Minoxili günde bir kere kullanmaya devam et. Saç derisine gevşetici şekilde masaj yap. İki elinle sağa sola çekerek esnetmeye çalış.
    • Saçın tepe kısmındaki seyreklik, özellikle ergenlikten beri mevcutsa, genetik ve hormonal faktörlerle ilgili olabilir. Minoxidil kullanımında, yeni saç çıkışı genellikle 6-12 ay içinde fark edilebilir, ancak bu durum kişiden kişiye değişebilir. Doktorunuzun tavsiyesine uyarak tedaviye devam etmeniz önemli. Minoxidil, saç döngüsünü etkileyerek daha fazla saçın büyüme fazında kalmasını sağlar, bu nedenle sabırlı olmak gerekebilir.

İki gün duş almadığınızda ortalama 3-4 saç teli dökülmesi normal kabul edilebilir. Saç dökülmesi her gün bir miktar olması gereken bir süreçtir. Günde 50-100 saç telinin dökülmesi genellikle normaldir, bu nedenle bu miktar endişe verici değildir.

Biotin takviyesi ve dermaroller kullanımı, saç sağlığını destekleyebilir ve minoxidil ile birlikte sinerjik etkiler yaratabilir.

Minoxidil’i bir hafta boyunca kullanamamanız tedavinizin tamamını etkilemez. Ancak, mümkünse tedaviye ara vermemek en iyisidir. Bir hafta ara vermek, uzun vadede çok büyük bir etkisi olmayabilir, ancak mümkün olan en kısa sürede tedaviye devam etmeniz faydalı olacaktır.

Minoxidil’in etkisini anlamak zaman alabilir. Herkesin tedaviye yanıtı farklıdır ve bazı insanlar sonuçları daha geç görebilir. Sabırlı olmak ve doktorunuzla düzenli olarak durumu değerlendirmeniz en iyisi olacaktır.

• Bir haftalık ara vermeden bir sorun olmaz ancak 3 haftaya kadar ara verilirse sorun oluşabilir. Minoxil etkisi muhakkak olmuştur mevcut saçları güçlendirmiştir bırakırsan dökülmeler yaşayabilirsin.
4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.