Forumda Arama Yapın
Foruma hoş geldin ziyaretçi
Saç dökülmesi forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Öneri

Minoxidil Kullanımı 4. Yıl

16-07-2024, 15:09
4
3
63
5 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Merhaba arkadaşlar, bugün, minoxidil yolculuğumun 4. yılını tamamladım. Dile kolay, 4 yıl! 🙂 34 yaşındayım ve ne yazık ki yaşlanıyorum. Geçmişte 34 yaşında olan birini gördüğümde, “ne çok yaşamış” derdim. Şimdi ise 35’e doğru emin adımlarla ilerliyorum. Neyse, konuyu dağıtmayayım.

Başladığım günden bu yana minoxidili günde bir kez kullandım. Alopexy T markasını tercih ettim ve hep onunla devam ettim. Seboreik dermatit olmasına rağmen hiçbir olumsuz etkisini görmedim. Önemli bir doktor, minoxidili günde bir kez kullanmakla iki kez kullanmak arasında bir fark olmadığını söyleyip, bu şekilde önermişti. Ben de bu öneriye sadık kaldım. Zaten günde hem bir kez hem iki kez kullanan insanların deneyimlerini okuduktan sonra bir fark olmadığına ikna oldum.

Doktorun önerisi, günde bir kez akşamları 8 fıs kullanmaktı. Çoğu kez 8 fısı aştım ve kontrole gittiğimde doktorum “8’i geçme” dedi ama buna pek sadık kalmadım.

Tedavi düzenim şöyleydi:

İlk 1.5 yıl her gün akşamları 8 fıs (Doktor 6. aydan sonra haftada 5 gün kullanmamın yeteceğini söyledi ama ben daha uzun süre her gün kullandım. Tabi arada kullanmadığım günler oldu ama seyrekti.)

1.5 yıldan 3. yıla kadar haftada 5 gün.

Yaklaşık 10 aydır iki günde bir akşamları kullanıyorum. Bu şekilde devam etmek istiyorum. Sol şakakta hafif gerileme hissettiğim için son 4 aydır her gün sol şakağa sıkıyorum. Yılbaşına kadar devam edeceğim, eğer fark hissetmezsem saçın geneline uyguladığım günleri sol şakağa da gün aşırı olarak devam edeceğim.

Tedavimin ilk 6 ayında Byopecia Multiplex adlı bir gıda takviyesi kullandım. Piyasadaki en zengin içeriğe sahip ancak maddi olarak sürdürülebilir değil. Sonrasında 1 yıl kabak çekirdeği yağı kullandım ve 3 ay boyunca One Up markalı saw palmetto kullandım. Ancak sevdiğim bir dahiliye uzmanı, doğal olarak bilinen takviyelerin östrojen ihtiva edebildiğini ve önermediğini söyledi. Bu yüzden kabak çekirdeği yağı ve saw palmetto alımını bıraktım. Şu anda sadece minoxidili gün aşırı akşamları bir kez kullanıyorum.

Şampuan olarak Clear kömür şampuanı kullanıyorum. Bu şampuan resmen egzama, kepek ve seboreik dermatit düşmanı. İnanılmaz şekilde iyileştirdi ve yok etti. İlk 3 ay Konazol kullanmaya dahi ihtiyaç duymadım. Hala duymuyorum ancak yine de haftada bir gün Konazol şampuanı tekrar ekledim.

Saçlarım bir saat önce yıkandı. Tepe bölgesinde bir sorun olmadığı için fotoğraf çekmedim. Doktorum tepe bölgesinde çok hafif bir seyrelme olduğunu söylemişti ancak 6 aylık minoxidil kullanımı sonrası tamamen kapandığını belirtmişti.

Minoxidilin saçların beyazlamasını hızlandırdığını düşünüyorum. Doktorum böyle bir etkisinin olmadığını söylese de, yaşlanıyorum tabi ilaca çamur atmak istemem ama kısa sürede ciddi anlamda beyazlamalar arttı. Benim için beyazlaması hiçbir sorun teşkil etmiyor, ama bunu önemseyenler varsa dikkate almalı.

Tedavi süreci boyunca herhangi bir yan etki görmedim. Sanki kol ve vücut kıllarım kalınlaştı gibi ama emin değilim. Arada sırada baş ağrısı oluyor ama her insanda oluyordur sanırım.

Tedavi sürecimi ve mevcut halimi sizlerle paylaşmak istedim. Umarım bu bilgiler sizlere yardımcı olur.

facebook grup
    • Maşallah kardeşim ben de hepimize Burhan Çaçan saçı niyaz ediyorum Rabbimden 🙂

Bu yola başlayacak arkadaşlara örnek olursun 4 yıllık kullanıcı deneyimi demek ki uzun sürede minox etkili oluyor.

• Forumda Minoxidil diyince akla gelen isimlerden biri olduğunuz için, saçlarınızın harika göründüğünü belirtmek istiyorum. Tek başına Minoxidil tedavisiyle böyle başarılı sonuçlar görmek nadir, ancak siz en başarılı örneklerden birisiniz.

Saçlarınızın yoğun döküldüğü dönemin benimkiyle aynı olduğunu fark ettim. Büyük ihtimalle mevsimsel dökülme ve saçların faz değişimiyle ilgili.

Çeşitli platformlarda birçok Minoxidil tedavisi inceledim ve saçların durumu ne kadar iyiyse döngü o kadar az fark ediliyor gibi bir sonuca vardım. Siz de saçlarınızı çok iyi koruyorsunuz, bu nedenle döngüden pek etkilenmiyorsunuz.

• Konu Sahibi
      Hakonek yazdı:
      Maşallah kardeşim ben de hepimize Burhan Çaçan saçı niyaz ediyorum Rabbimden 🙂

Bu yola başlayacak arkadaşlara örnek olursun 4 yıllık kullanıcı deneyimi demek ki uzun sürede minox etkili oluyor.

Teşekkür ederim kardeşim Allah razı olsun.

• Konu Sahibi
      emekli kel yazdı:
      Forumda Minoxidil diyince akla gelen isimlerden biri olduğunuz için, saçlarınızın harika göründüğünü belirtmek istiyorum. Tek başına Minoxidil tedavisiyle böyle başarılı sonuçlar görmek nadir, ancak siz en başarılı örneklerden birisiniz.

Saçlarınızın yoğun döküldüğü dönemin benimkiyle aynı olduğunu fark ettim. Büyük ihtimalle mevsimsel dökülme ve saçların faz değişimiyle ilgili.

Çeşitli platformlarda birçok Minoxidil tedavisi inceledim ve saçların durumu ne kadar iyiyse döngü o kadar az fark ediliyor gibi bir sonuca vardım. Siz de saçlarınızı çok iyi koruyorsunuz, bu nedenle döngüden pek etkilenmiyorsunuz.

Teşekkür kardeşim, minoksidile başlayan biri bıkmadan usanmadan sürekli kullanması gerekir. Döngü konusunda bende aynı düşünceyi paylaşıyorum. Norwood 2’ye kadar saçlar kaliteliyse döngüden pek etkilenmiyor saçlar.

5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.