Kafein %3 Arginine %5 Losyon Yapımı Yönergesi
23-11-2024, 18:25
2
1
12
3 yanıt dizini görüntüleniyor
-
-
Bu rehber, saç sağlığını desteklemek ve güçlendirmek amacıyla hazırlanan Kafein %3 ve Arginin %5 içeren 100 ml’lik losyonun yapım aşamalarını detaylı bir şekilde açıklar. Bu doğal destekleyici formül saç köklerinin uyarılmasına ve saç dökülmesinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Ancak her zaman bir uzmana danışmanız önerilir.
Malzemeler: Gerekli Bileşenler
- Kafein: 3 gram (3%)
- Arginin: 5 gram (5%)
- Propilen Glikol: 15-20 ml (çözücü ve nemlendirici)
- Etil Alkol (%96’lık saf alkol): 20-30 ml (çözücü ve koruyucu)
- Saf Su: Yaklaşık 50-60 ml (tamamlayıcı)
- Cam beher veya ölçüm kabı
- Karıştırıcı (çubuk veya spatula)
- 100 ml’lik koyu renkli cam şişe (ışığa karşı koruma için)
Aşamalar: Adım Adım Hazırlık
1. Hazırlık ve Çalışma Alanı
- Çalışma alanınızın hijyenik ve düzenli olduğundan emin olun. Eldiven ve maske kullanarak kimyasalların ciltle veya solunum yollarıyla temasını önleyin.
2. Arginin Çözeltisini Hazırlayın
- Cam beher içine 5 gram Arginin ekleyin.
- Üzerine yaklaşık 20-25 ml saf su dökün.
- Arginin çözünene kadar iyice karıştırın. (Arginin suda çözünmesi biraz zaman alabilir, sabırlı olun.)
3. Kafein Çözeltisini Hazırlayın
- Ayrı bir beher içine 3 gram Kafein koyun.
- Üzerine yaklaşık 10-15 ml etil alkol dökün.
- Kafein tamamen çözülene kadar karıştırın. (Kafein, alkolde hızla çözünür.) Eğer kafein içinde erimezse benvari usulü 65 derecelik cezve içine şişeyi koyup 10 dakika içinde erimesini sağlayın.
4. Çözeltileri Birleştirin
- Kafein ve Arginin çözeltilerini birleştirin.
- Karışımı homojen hale gelene kadar karıştırın.
5. Propilen Glikol Ekleyin
- Karışıma 10-15 ml propilen glikol ekleyin. Bu bileşen hem çözücüdür hem de losyonun nemlendirici özelliğini artırır.
- Tekrar karıştırarak homojen bir sıvı elde edin.
6. Hacmi Tamamlayın
- Karışıma azar azar saf su ekleyerek toplam hacmi 100 ml’ye tamamlayın.
- Her su ekleyişinizde karışımı iyice karıştırın.
7. Son Kontrol ve Şişeleme
- Karışımın homojen olduğundan emin olun. Tortu veya parçacık kalmadığından emin olduktan sonra hazırladığınız losyonu koyu renkli cam şişeye aktarın.
- Şişenin kapağını sıkıca kapatın.
Saklama ve Kullanım Önerileri
- Saklama: Losyonunuzu serin ve karanlık bir yerde saklayın. Işığa ve yüksek sıcaklığa maruz bırakmayın.
- Kullanım Süresi: 3 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilir.
- Uygulama: Saç derisine günde bir veya iki kez 1 ml uygulayın. Parmak uçlarınızla nazikçe masaj yaparak losyonun emilimini artırın.
Losyonun Faydaları
- Kafein (%3): Saç köklerini uyarır, saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olur ve saç uzama sürecini destekler.
- Arginin (%5): Saç köklerine kan akışını artırır, beslenmeyi iyileştirir ve saçların daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur.
Önemli Uyarılar
- Tüm malzemelerin belirtilen oranlarda kullanılması önemlidir. Yanlış oranlar ciltte tahriş veya alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
- İlk kullanımdan önce küçük bir alanda test yaparak cilt reaksiyonlarını gözlemleyin.
- Hamilelik, emzirme veya herhangi bir sağlık problemi durumunda kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışın.
Bu adımları izleyerek evde etkili bir Kafein %3 ve Arginin %5 losyonu hazırlayabilirsiniz. Düzenli kullanım ile saç sağlığınızda gözle görülür gelişmeler elde etmeniz mümkündür.
-
Hocam propilen glikol ve etil alkol içine kafein kattım ama toz olarak dibe çöktü içi de erimesi bende 70 derecelik cezve içine koydum öyle eridi doğru mu yaptım?
-
3 yanıt dizini görüntüleniyor
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.