Forumda Arama Yapın
Foruma hoş geldin ziyaretçi
Saç dökülmesi forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Antiandrojen Kullanımı Finasterid kullanımı 1 yıl sonucum

Yorum

Finasterid kullanımı 1 yıl sonucum

19-07-2024, 21:56
0
1
21
1 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Merhaba arkadaşlar, nugün itibarıyla forumda bir yılımı doldurdum ve bu, benim ilk yazım. Uzun süredir anonim olarak forumu takip ediyordum ve sonunda deneyimlerimi paylaşma kararı aldım.

Saç Yapısı: Seyrek, İnce Telli, Kuru/Kırılgan
      NW (Norwood) Seviyesi: 1.5 Vertex

2018 Yılından Beri Süren Sorunlar:

Hafif seyreden incelme ve yaygın dökülme
      2019-2020 arasında agresif dökülme, saç derisinde kaşıntı ve deri altı batma hissi
      Bu dönemde saçımı tararken tarakta çok fazla saç birikmesi

2020 Yılında Karar Aşaması:

Forumda ve makalelerde okuduğum bilgiler doğrultusunda genetik dökülmeyi dizginleyen etken maddeler üzerinde durdum.

Finasteride ile tedaviye başlamaya karar verdim. Hedeflediğim süre 1 yıl; eğer etki göremezsem dutasteride ile devam edecektim.

Tedavi Süreci:

İlk aylarda psikolojik olarak zorlansam da 4. ayda saçımı sıfıra vurdum.

4 ay boyunca saçımın uzamaması moral bozucuydu. Ancak belirsizlik içinde 8. aya geldim ve saçlarım bir nebze uzamıştı.

Proscar ilacını 4’e bölüp her gün 1.25 mg aldım. 8. aydan sonra dozu artırarak sabah ve gece 1.25 mg olarak güncelledim.

11. ayda saçlarımda belirgin bir gelişim görmeye başladım, özellikle genel olarak saçlarım kalınlaşıyor ve hacim kazanıyordu.

Son Durum:

Verteks bölgesinde yavaş ilerleyen bir gelişme var ama benim için en çok şakaklarda etki etti bu tedavi.

Genel olarak saçlarım kalınlaştı ve hacim kazandı.

Kuru saç derisi problemim devam ediyor, fakat saçlarımın genel durumu oldukça iyileşti.

Sonuç olarak, bu süreçte elde ettiğim gelişmeleri ve deneyimlerimi paylaşmak istedim. Umarım, benim gibi bu yolda ilerleyenlere faydalı olabilir.

facebook grup
1 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.