Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Antiandrojen Kullanımı En az 2 yıl finasterid kullananlar bakabilir mi?

En az 2 yıl finasterid kullananlar bakabilir mi?

İyi günler arkadaşlar, finasterid (Proscar/Propecia) kullanımını uzun süredir kullananlardan tecrübelerini öğrenmek istiyorum. Özellikle şu konularda deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim:

Finasterid’i ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Hangi dozda başladınız ve şu anda hangi dozda devam ediyorsunuz?

Saç dökülmesini durdurma, yeni saç çıkışı veya saç kalitesinde bir artış gibi gözle görülür sonuçlar elde ettiniz mi? Varsa, ne kadar süre sonra bu etkileri fark ettiniz?

Kullanım sürecinde yaşadığınız herhangi bir yan etki oldu mu? (Cinsel yan etkiler, hormonal değişiklikler, ruh hali değişiklikleri vs.) Eğer yan etkilerle karşılaştıysanız, bu yan etkiler ne kadar sürdü ve bu durumu nasıl yönettiniz?

Uzun vadeli kullanımdan sonra ilacı bırakmayı denediniz mi? Bıraktıysanız, saç dökülmesinde tekrar artış gözlemlediniz mi? İlaç bırakıldıktan sonra yaşanan geri dönüşüm süreci hakkında bilgi verebilir misiniz?

Genel olarak finasterid kullanımı ile ilgili memnun musunuz? Tekrar başa dönseydiniz, finasterid kullanmaya karar verir miydiniz?

Ben de yaklaşık beş aydır Proscar 1/4 kullanıyorum ama henüz ciddi bir ilerleme göremedim. İlaç kullanımını uzun vadede sürdürüp sürdürmemek konusunda kararsızım. Bu yüzden, sizin deneyimleriniz benim için gerçekten yol gösterici olabilir.

Herkese şimdiden teşekkür ederim.

sacekimiforumu facebook gruplar
4
4
195
Paylaş
4 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Çevremde gördüğüm kadarıyla kullananların %80’i fayda görüyor yeni saç çıkarmıyor ama mevcut güçlendiriyor. Geri kalan 20’lik kısımda benim gibiler. Tressless hairlosstalk burası, tüm forumları inceledim çoğunluğun saçına fayda ediyor.

• Konu Sahibi
      @ersoy senin saçlar androjenlere karşı duyarlı olabilir. DHT baskılanınca testosteron artıyor ve bu da saça zarar veriyor olabilir. Bu yüzden finasteride fayda etmiyor. Dutasteride kullanıyorsan, o da etkili olmuyor mu?

• Sacekimisonuclar forumunda çok tanınan bir doktor 10 yıldır kullanıyorum demişti saçları baya vardı dökülmemişti

• Bende 3 sene sürekli 1.25 mg proscar kullandım mevcut saçımı korudu önlerde çok etkili olmadı şakaklarda saç çıkmasını bekledim ama olmadı minoxille birlikte kullandım mevcut tüm saçları çıkartmak için çok daha baskın tedavilere ihtiyaç var.

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.