Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Genel Saç Soruları Dökülen Saçlar Tekrar Çıkar mı?

Bilgi Dökülen Saçlar Tekrar Çıkar mı?

20-07-2022, 00:40
2 yorum
3
44
3 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Dökülen saçlar tekrar çıkar mı, günümüzde saç dökülmesi problemi gittikçe yaygın görülen bir sorun haline gelmiştir. Özellikle genetik tipte saç dökülmesi halka arasında erkek tipi saç dökülmesi olarak bilinen Androgenetik Alopesi kadın – erkek bir çok insanın canını sıkan bir hastalıktır. Saç dökülmesi problemi yaşayan insanların aklındaki ilk soru dökülen saçlar tekrar çıkar mı bu sorunun cevabı sizi memnun edecek hususu konunun ilk satırlarında vermek istiyorum. Saçlarınız dökülmüşse çok geç kalmadan almadan alacağınız bir takım önlemler ile bu saçları yeniden çıkarmanız mümkündür. Bilimsel ilaçlar ile etkinliği kanıtlanmış solüsyonları düzenli kullanım da dökülen kılların yeniden çıktığı gözlenmiştir. Tabi ki bunun olması için kıl köklerinin ölmemiş olması gereklidir. Burada önemli olan husus kılın tekrar çıkması değil saç üretecek kök hücrelerin ne kadar yaşayacağı konusudur. Saç tedavisinde en önemli husus tedavinin yarıda kesilmesi ile çıkan saçlar 6 ay gibi bir sürede yeniden dökülmeye başlamasıdır. Bu nedenle uygulayacağınız tedavileri nasıl ve ne şekilde yapacağınızı bilmeniz, bu konuda biraz araştırma yapıp bilgi sahibi olmalıyız. Eğer ki ben ön bilgiye sahibim diyorsanız yazıyı sonuna kadar okumanızı öneririm.

      Saçlarımız Hangi Sebepten Dolayı Dökülüyor

      Dökülen Saçlar Tekrar Çıkar mı?

      Saç tedavisine başlamadan önce ilk yapmamız gereken kadın ve erkek olsun saç dökülme sebebini bulmamız gerekiyor. İlk bakışta hangi tip olduğunu anlamanız mümkündür ama sorunun kökenine indiğinizde bir çok dökülme tipi olduğunu görebilirsiniz. Her saç dökülmesinin tedavisi farklı şekilde yapılmaktadır. Dökülmelerin şekline bakarak ve aile bireylerinde dökülmeler var mı bu anladıktan sonra aklınıza bir takım cevaplar gelebilir. Baba ya da annenizde genel açılma gibi oluşan saç dökülmeleri oluşmuşsa yani kellik ya da seyrelme bu genetik etkenler sizi de etkileyebilir. Bu konuda kesin bir cevap bulmak yani dökülme tipini öğrenmek için bu alanda bir uzmandan yardım almanız gerekir.

      Dökülen saçın yenisi çıkar mı?

      Evet, genellikle dökülen saçların yerine yeni saçlar çıkar. Ancak bazı durumlarda erkek tipi saç dökülmesi sorunu varsa kalıcı kellik olabilir. Bu durumda etkili saç tedavisi yöntemlerini vakit kaybetmeden uygulamak gerekir. Vitamin eksikliği, seboreik dermatit, sedef, egzama gibi durumlardan dolayı kaynaklanan dökülmeler de belirtiler iyileşince dökülen saçlar tekrar çıkar.

      Saç Dökülmesi İçin Dermatoloji Uzmanına Muayene Olunmalı

      Saç dökülmesini önlemek için piyasada bir çok vitamin, şampuan, losyon, yağlar ve kürler bulunmaktadır. Bunları kullanarak saç dökülmesini önleyeceğini umut ederek zaman kaybetmek yerine mutlaka bu alanda uzman bir doktora muayene olmak ve dökülme sebebini öğrenmek doğru bir yaklaşım olacaktır. Muayene olduğunuz doktor size bir takım kan testleri yapacak ya da çeşitli tahliller yaparak sorunun kaynağını öğrenmeye çalışacaktır. Çoğu durumda aile bireylerinde saç dökülmeleri olup olmadığını analiz ederek genetik dökülme teşhisi de koyabilir. Doktorunuz bu konuda sadece muayene değil aynı zamanda çözüme yönelik tedavi programı da belirleyecektir. Genelde yapılan tedaviler de en sık görülen dökülme tiplerine yakından bakalım.

      Androgenetik Alopesi Yani Erkek Tipi Saç Dökülmesi

      Yapılan muayene durumlarına en sık karşılaşılan durum genetik ya da halk arasında erkek tip saç dökülmesi görülmektedir. Günümüzde erkeklerde kellik probleminin en önemli haline gelen başlıca sorun erkeklerde %90 yakına dökülme kadınlar da ise %30 ile %40 gibi bir oranda genetik yatkınlığa bağlı oluşan dökülmeler etkilemektedir. Bu duruma göre erkekler araştırmak için özellikle genetik dökülme yönüne ağırlık vererek bilgi sahibi olmalıdır. Bu dökülme tipi ergenlik çağına girmeyle başlayabilir ve yıllar boyu sürerek kişiyi kelliğe kadar götürür. Eğer bu konuda etkinliği kanıtlanmış bilimsel anlamda önlemler alınmadığı takdirde 5 – 10 yıl içinde dökülme şiddetine göre tamamen kellik oluşabilmektedir. Genetik tipte dökülme sorununun kaynağı DHT olarak adlandırılan Dihdrotestosteron olup, bu hormon testosteron hormonun dokular üzerinde daha aktif olması için 5 alfa redüktaz enzimi yardımıyla kıl köklerine zarar vererek onları etkisiz hale getirir. Çözümü ise DHT hormonunu kontrol altına alacak ilaç ya da losyonlar kullanılarak mümkündür. Bu ilaçlar genelde finasterid, dutasterid, ru58841, losyonlar ise procapil, estradiol, saw palmetto, soya isoflavon gibi etkenlerdir. Şampuan ve bitkisel losyonlar bu anlamda işe yaramayacaktır.

      Kansızlık (Demir Eksikliği) Görülmesi

      Bu durum genellikle kadınlarda sıklıkla görülen saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden biridir. Kansızlık ve demir eksikliği yanında genetik dökülmede yine kadınlarda da görülmektedir. Bunu önlemek için hanımlar mutlaka bir cildiye uzmanına muayene olmalı dökülme sebebini öğrenmelidir. Dökülmenin sebebi kansızlık olması halinde tedavilerini sonuna kadar sürdürmesi gerekir. Gördüğümüz kadarıyla tedaviye başlayan hanımlar ikinci sefere doktora gitmiyorlar. Eğer tekrar muayene olunsa kan değerleri tam anlamıyla normale dönebilmesi için 6 ila 12 ay arasında düzenli tedavi uygulanması gerekir.

      Saçkıran, Kaş Kıran, Sakal Kıran Oluşması

      Bu tip dökülmelerde çok görülmese de sıkça karşılaşılabilen bir dökülme tipidir. Özellikle gençlerde sıkça oluşabilen bu durum aslında sizi çok fazla korkuya ve endişeli bir duruma sevk etmemelidir. Çünkü bu durum %90 oranına geçici olup sadece dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Saç kıran oluşmasının kaynağına baktığımızda genelde stres, korku, üzüntü, endişe, moral bozukluğu vb. gibi durumlar görülür. Dökülen bölgedeki saçlara bağışıklık sistemi onlara savaş açarak yabancı bir madde olarak algılar. Tedavisi oldukça kolaydır, düzenli uygulanan tedaviler ile 1 ile 6 ay gibi bir sürede olumlu sonuçlar görülür. Saç dökülmesi oluşmasında bir çok sebepler bulunabilir, bunlar yanlış ve yetersiz beslenme, hastalıklar Guatr, PKOS, SLE, Diyabet, Liken Planus, Guatr (Hipotiroidi ve Hipertiroidi), Polikistik Over Sendromu (Yumurtalık Kisti), SLE (Sistemik Lupus Eritematozus), Beslenme Bozukluğu Bilinçsiz Diyetler, Kullanılan İlaçlar Kemoterapi, Doğum Kontrol Hapları, Sivilce İlaçları bu gibi durumlardan dolayı dökülmeler oluşabilir. Yapmanız gereken vakit kaybetmeden bir uzmana muayene olmak ve tedaviye başlamaktır.

    • dökülmüş saçlar evet geri çıkıyor anacak erken yaşlarda aradan 3 sene gibi uzun yıllar geçmemiş olması gerekir. herkesin dökülme tipi hemen hemen aynı ancak agresfiliği değişik buna göre uygun teaviler yapılması yerinde olur.

    • Haftada 3 gün günde bir kez avodart kullanırsan, günde bir kere minoxil ve saçların seyreldiği bölgelere ketoral krem kullanırsan tekrar saçlar sıklaşır en az bir sene bu tedaviyi uygulamak gerekiyor.
3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.