Forumda Arama Yapın
Foruma hoş geldin ziyaretçi
Saç dökülmesi forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Antiandrojen Kullanımı 22 Yaşında finasterid kullanımı riskli mi?

Soru

22 Yaşında finasterid kullanımı riskli mi?

3-11-2024, 18:32
4
1
11
5 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Selam arkadaşlar, 22 yaş Finasteride kullanımı için erken bir yaş mı sizce? Proscar’ı 8’e bölerek düşük dozda başlamayı düşünüyorum.

Planım şöyle:

– İlk hafta: Haftada 1 kez, 0.62 mg
      – 2. hafta: Haftada 1 kez, 0.62 mg
      – 3. hafta: Haftada 1 kez, 0.62 mg
      – 4. hafta: Haftada 1 kez, 0.62 mg
      – 2. ayda haftada 2’ye, 3. ayda haftada 3’e çıkarmayı düşünüyorum.

Finasteride kullanan bazı Amerikalılar ilk 3 ayda yan etki yaşadığını, bunun da vücudun düşük DHT seviyelerine alışması sürecinde olduğunu belirtiyor. Bu yüzden çok düşük dozlarla yavaş yavaş başlarsam vücudun bunu fazla hissetmeyeceğini düşünüyorum.

Daha önce Finasteride kullanıp ciddi yan etki yaşayan veya uzun süreli kullanımda sorun yaşayan var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

facebook grup
    • Ben 23 yaşımda başladım ilk 6 ay libido düşüklüğü yaşadım sonradan azalarak devam etti öyle çok ciddi bir yan etkisi olmadı bence başla derim yoksa saçlar gider.
    • 24 yaşındayım ve ilk ay 1 mg Finasteride kullandım, şimdi Proscar’ı 4’e bölerek devam edeceğim. Yan etki yaşamadım. Düşük dozda kullanımda DHT blokajından ziyade yarılanma ömrü farklılaşıyor, bu nedenle önerilen doz 1 mg. Daha düşük dozlarda etkisi daha kısa süreli oluyor. Fayda görebilirsin, ancak bence en ideali 1-1.25 mg kullanmak.
    • ergenliğe benim gibi erken girdiysen kullanabilirsin vücut yapın boyun iyiyse önerilen kullanım yaşı 18 ve sonrası
    • Konu Sahibi
      Cevaplarınız için teşekkürler şuan kafam çok karışık bazı arkadaşlar kullan diyor bazıları kullanma peki bu yaşta nasıl önleyecez dökülmeyi diğer bitkisel ürünlerin etkileri hiç yok yazmışlar yaşıma uygun kesin bu işe yarar diyebileceğiniz tedaviler var mı?
5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.