20 Yaşında Saç Dökülmesi Normal mi?
-
-
20 yaşında saç dökülmesi neden olur aşırı derecede dökülmeler normal mi, bu sorunun cevabını verebilmek için doktora muayene olmak gerekir. Altta yatan sebep eğer belirli bir eksiklikten yada hastalıktan dolayı kaynaklanmıyorsa genelde genetik yatkınlık olduğu anlaşılabilir. Genç yaşlarda başlayan 18, 19, 20’li yaşlarda saç dökülmesi normal bir durum olabilir. Saç dökülmesi, genellikle kalıtımsal faktörler, hormonel değişiklikler, stres, sağlıksız beslenme, yanlış saç bakımı veya bazı sağlık sorunları gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.
Genellikle erkeklerde genetik saç dökülmesi olarak bilinen erkek tipi kellik (androjenetik alopesi) 20’li yaşlarda başlayabilir. Bu durumda saç çizgisi geriye doğru çekilebilir veya tepe bölgesinde seyrelme ve saç kaybı görülebilir. Kadınlarda da saç dökülmesi hormonel değişiklikler veya genetik faktörlerden kaynaklanabilir.
Ancak, her bireyin saç dökülmesi deneyimi farklı olabilir. Bazı insanlar daha erken yaşlarda saç dökülmesi yaşarken, bazıları için bu süre daha ileri yaşlarda başlayabilir. Eğer saç dökülmeniz normalden daha fazla ve belirginse veya endişe verici boyutta ise, bir dermatoloğa veya saç uzmanına danışmanızda fayda vardır.
Genç yaşta saç dökülmesi neden olur?
Genç yaşta saç dökülmesinin birkaç olası nedeni vardır. İşte genç yaşta saç dökülmesinin yaygın nedenleri:
- Genetik faktörler belirleyici unsurdur. Ailede saç dökülmesi sorunu varsa, genetik olarak saç dökülmesine yatkınlık olabilir. Erkeklerde genetik saç dökülmesi olarak bilinen erkek tipi kellik (androjenetik alopesi) en yaygın genetik saç dökülmesi türüdür.
- Hormonal değişiklikler en temel sebeplerden biridir. Hormon seviyelerindeki değişiklikler saç dökülmesine yol açabilir. Gençlerde ergenlik dönemindeki hormonal dalgalanmalar veya hormonal dengeyi etkileyen diğer faktörler saç dökülmesine neden olabilir.
- Sağlık sorunları dökülmeleri artırabilir. Bazı sağlık sorunları saç dökülmesine yol açabilir. Örneğin, tiroid problemleri, hormonal dengesizlikler, cilt hastalıkları veya bağışıklık sistemi hastalıkları saç dökülmesine neden olabilir.
- Stres faktörü dökülmeyi tetikler. Yoğun veya uzun süreli stres saç dökülmesine katkıda bulunabilir. Stres, saç döngüsünü etkileyerek daha fazla saçın dinlenme veya dökülme evresine geçmesine neden olabilir.
- Yanlış saç bakımı dökülmeye neden olabilir. Agresif kimyasal işlemler, sıkı saç toplamaları, sık saç şekillendirme veya ısı ile şekillendirme gibi yanlış saç bakımı yöntemleri saçı zayıflatabilir ve saç dökülmesine neden olabilir.
Saç dökülmesi genç yaşta rahatsızlık verici olabilir, bu yüzden erken yaşlarda neyin sebep olduğunu öğrenmek daha sonra uygun tedaviye başlamak çok önemlidir.
-
keldegilimÜyekeldegilimÜyeSon Giriş: 16-07-2024 23:04 Kayıt Tarihi: 20-01-2024 07:16:47
- Takipçi:
- 0
- Takip:
- 0
- Konular:
- 2
- Mesajlar:
- 11
Proscar bende kullanıyorum 5 ay oldu herhangi bir gelişme göstermedi tam tersi ön taraflarda ki saçlarım sahada seyreldi ne yapacağımı bilemedim ilacı kullanmaya devam etmeliyim bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi? -
Dostum ilaçtan kısa sürede verim alamazsın proscar hemen etki gösterecek bir ilaç değil olumlu etkisini yavaş yavaş gösterir. Sürekli olarak 1 sene kullanman gerekir. Mevcut saçlarda kalite artışını fark edebilirsin. Herkesin androjen duyarlılığı farklı. Kiminde agresif dökülme süreci hızlı olur kiminde yavaş olur. Duruma göre değişir etkileri.
-
Arkadaşlar benimde 2 senedir hep saçım dökülüyor ve son bir senedir saçımın üst bölgesi diğer bölgelere göre epey seyrelmiş durumda olan saçlarda ince telli açılma artık belli olmaya başladı.
Genç yaşta kel kalma riskim var kafama çok takıyorum bu durumu ve elimden kayıp giden saçlara bir çare bulamıyorum. Bu yaşta neler yapabilirim yardımcı olursanız memnun olurum.
-
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.