Soru
20 Yaşında finasterid kullanımı hakkında yardım
20-09-2024, 15:20
2
1
10
3 yanıt dizini görüntüleniyor
-
-
Selamün aleyküm değerli forum sakinleri, 20 yaşındayım ve son 2 senedir saçlarımın yanlarında belirgin bir açılma fark ettim. Özellikle saç çizgimdeki gerileme ve yanlarda oluşan seyrelme beni oldukça rahatsız etmeye başladı. Bu durumu aileme sorduğumda babamın da saçlarının seyrek olduğunu ve genetik bir durum olabileceğini öğrendim. Babamın saç dökülmesi özellikle 30’lu yaşlardan sonra hızlanmış ve şu anda belirgin bir seyrelme yaşıyor.
Bir süredir internette araştırmalar yapıyorum ve finasterid isimli ilacın saç dökülmesine karşı etkili olduğunu öğrendim. Ancak bu ilacı kullanmanın bazı yan etkilerinin olabileceğini ve özellikle genç yaşlarda kullanırken dikkatli olunması gerektiğini duydum. Şu an için tam emin değilim ve bu konuda deneyimli kişilerin görüşlerini almak istiyorum.
Sizce finasterid benim yaşımda kullanmak için uygun mudur? Yan etkileri hakkında ne düşünüyorsunuz? Uzun vadede saç dökülmesine karşı etkili olur mu? Ya da farklı bir tedavi ya da yaklaşım önerir misiniz?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
-
Erken yaşta finasterid kullanmanı tavsiye etmem Bu yaşta kullanmayı yerine şakaklara ketoral krem kullan ya da azar ederim krem kuracak Bir kahvenin arginine gibi losyonları sür forumda nasıl kullanılacağı detaylı bilgiler var.
-
3 yanıt dizini görüntüleniyor
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.