Soru
19 Yaş minoxil kullanımı hakkında sorular
12-09-2024, 21:45
2
1
11
3 yanıt dizini görüntüleniyor
-
-
Selamünaleyküm arkadaşlar, 19 yaşımdayım yaklaşık bir iki yıldır saç dökülmesi yaşıyorum, ancak son iki üç aydır durum ciddi şekilde kötüleşti. Ailede genetik dökülme var, bu yüzden pek bir şey yapamayacağımı düşündüm ama son zamanlarda araştırmalar yaptım. Finasterid kullanmayı düşündüm ama yaşım genç olduğu için ileride erkeklik ile ilgili sorunlar yaşamak istemiyorum. Minoksidil kullanmayı da denemek istedim, fakat duyduğum kadarıyla kullanmaya başladığında saçlar dökülüyor ve yaşım dolayısıyla daha dikkatli olmam gerektiği söyleniyor.
Bu konuda deneyimi olan ya da bilgi sahibi olan varsa, lütfen yardımcı olabilir misiniz? Minoksidil kullanımıyla ilgili düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
-
Aleyküm selam kardeşim, saç dökülmesi gerçekten can sıkıcı bir durum. 19 yaşında olduğun için, tedavi seçeneklerin konusunda dikkatli olman önemli. Minoksidil kullanmaya başlarsan, bazı kişilerde başlangıçta dökülme olabilir; bu genellikle yeni saçların çıkması için bir aşama olarak kabul ediliyor. Ancak bu süreç herkes için farklı işleyebilir.
Finasterid konusunda endişelerin çok normal; bu ilacın yan etkileri olabiliyor ve genç yaşta kullanmak bazı riskler taşıyabilir. Öncelikle bir dermatologla görüşüp durumu netleştirmen, en uygun tedavi yöntemini belirlemen açısından iyi bir adım olabilir.
Doğal yöntemler veya saç bakım ürünleri de denemek isteyebilirsin. Genetik dökülme için tamamen durdurmak zor olsa da, bazı ürünler durumu yavaşlatabilir. Kendi deneyimlerini ve bu süreçte neler denediğini takip etmek de faydalı olacaktır.
-
Topikal finasterid losyon tüm kafaya sür akşamları ketoral krem şakaklara mercimek tanesi kadar sürüp yay üzerine minoxil sürüp sabah kadar beklesin. Günlük 2500 mcg biotin kullan. Bu şekil yaşına uygun daha etkin bir tedavi uygularsın.
-
3 yanıt dizini görüntüleniyor
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.