Öneri
18 yaşında finasterid kullanımı hakkında tavsiye
1-11-2024, 18:55
4
1
30
5 yanıt dizini görüntüleniyor
-
-
Bugün memleketteydim, dayım norwood 7 ve vücut, saç tipi olarak ona çok benziyorum. Bu benzerlikler dökülme konusunda anlamlı mı bilmiyorum ama dayımın bir arkadaşı, ‘Saçlarına çok güvenme, dayının saçlarına bak’ gibi şeyler söyledi. Sizce bu mantıklı bir düşünce mi yoksa tamamen gereksiz bir endişe mi? Ayrıca 18 yaşında finasteride başlamayı düşünüyorum. Boy gelişimim tamamlandı, sakallarda hafif seyrek bir durum var ama finasteride’in orayı aşırı etkileyeceğini sanmıyorum. Reddit’te birçok insan 19 yaşında başlayıp 45-50 yaşına kadar yan etki görmeden saçlarını koruyor. Türkiye’de bu ilacı abarttığımızı düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz neler, tavsiyeleriniz varsa almak isterim.
-
emekli kelÜyeemekli kelÜyeSon Giriş: 16-07-2024 22:53 Kayıt Tarihi: 24-01-2024 14:49:46
- Takipçi:
- 0
- Takip:
- 0
- Konular:
- 1
18 yaşında başlama derim, bence en azından 22 yaşına kadar bekle. Eğer o zamana kadar ciddi bir dökülme görürsen, o zaman kullanmayı düşünebilirsin. Şu anki dökülme durumun nasıl, hiç çekme testi uyguladın mı? -
Abi çekme testini uyguladım ve gelen saçlar genelde ince. Gözle baktığımda saçlarım kalın telli görünüyor ama yine de dökülme var, özellikle tepe kısmı seyrekleşti.
-
18 yaş finasteride başlaman için çok erken senin şeyinden cok hormonlarini bozar. sazan gibi atlama herseye zararini cok gorursun. Şimdilik ketoral, azelderm krem ve minoxil kullanarak saçları korumaya çalış yeterli olur.
-
5 yanıt dizini görüntüleniyor
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.