Forumda Arama Yapın
Foruma hoş geldin ziyaretçi
Saç dökülmesi forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Genel Saç Soruları 18 yaşında aşırı saç dökülmesi ve kellik

18 yaşında aşırı saç dökülmesi ve kellik

3-03-2024, 19:49
4
4
143
5 yanıt dizini görüntüleniyor
    • İyi günler foruma yeni üye oldum 18 yaşındayım ve saçlarımda aşırı derecede dökülmeler oluyor özellikle saçımı yıkarken ellerime çok sayıda saç teli geldiğini fark ediyorum. Önceki yıllara göre saçlarımın %40’ını kaybettim belki daha da fazla olabilir. Şampuan olarak Clear men dökülme önleyici şampuanı kullanıyorum. Sadece d3 vitamini kullanıyorum o da eksikliği olduğu için. Aşırı derecedeki saç dökülmesini nasıl durdururum ve tekrar eskisi gibi saçlarımı birleştirebilirim diye sorularım olacaktı. Dilerseniz bu süreci baştan anlatayım.

Dökülmeler son 1 yıldır artış gösterdi bir yıldan önce asla dökülmeyeceğini düşündüğüm ve çok gür olan saçlarım vardı ön saç çizgim neredeyse çok gürdü her gün fön çekiyordum sabah ve akşamları duş alıyordum hiç dökülme olmuyordu. Ondan sonra saçlarımın ön kısmının biraz gerilediğini ve ön taraflarda seyrekleşme olduğunu fark ettim daha sonra saçlarımı kazıtmaya karar verdim. Saçım kazıttıktan 4-5 aylık bir sürede eskisi gibi olmasa da çok dökülme olmuyordu. Ancak saçlarım uzamaya başladıktan sonra yoğun dökülmeleri fark ediyorum. Şöyle dışarıdan baktığınızda saçlarımı seyrek olduğunu hemen fark edebilirsiniz. Doktora gitmiştim bana d vitamini eksikliği olduğu için D3 vitamini verdi ve bir de kansızlığın var dedi. Ailemde genetik dökülme sadece amcalarım da var onların da sadece şakaklarına açılma olmuş babam da dökülme yok anne tarafında da hiçbir genetik dökülme yok. Daha önceden böyle bir dökülme yaşayan bu yaşlı arkadaşlarımız varsa ne gibi önlemler aldı da fayda sağladı. Değerli abilerimden de fikirlerini almak istiyorum şimdiden teşekkür ederim.

facebook grup
    • Xpecia tablet günde bir tane kullanabilirsin eğer çok fazla mast yapıyorsan yapma aşırı derece yapmakta saçı döker.
    • Sadece biotin 5000 mcg Solgar markasınınkini alıp her gün bir tane alabilirsin saçlarını her gün yıkama kısa tut stres falan yapıyorsan yapmadı beslenmene dikkat et.
    • Bu yaşta dökülmeler genelde vitamin eksikliği ve aşırı derecede hormon salgılanmasından kaynaklanıyor arkadaşına dediği gibi çok fazla mast yapma ve beslenmene de son derece dikkat et kullandığın şampuanı da değiştir.
    • Yaşın daha geç olduğu için vitamin ve hairforte spreyini kullanman iyi olur diye düşünüyorum. Biotin takviyeside alırsan seyrelmeyi zamanla kapatabilirsin.
5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.