Forumda Arama Yapın
Foruma hoş geldin ziyaretçi
Saç dökülmesi forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saç Tedavisi Forum Forum Saç Ekimi Forumu Saç Ekimi Öncesi ve Sonrası Sorular 17 yaşında saç ekimi yapılır mı?

Soru

17 yaşında saç ekimi yapılır mı?

19-07-2024, 15:28
4
1
26
5 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Merhaba arkadaşlar, şakaklarımda saçlar açılmaya başladı ve bu durum beni oldukça rahatsız ediyor. Saç ekimi hakkında araştırma yapıyorum ve enseden saç aldırıp şakaklarıma ektirmek istiyorum. Ancak yaşım 17 olduğu için biraz tereddütlüyüm. Bu yaşta saç ekimi yaptırmak ne kadar doğru olur, ileride olumsuz sonuçlar yaşama riskim var mı?

Daha önce bu yaşlarda saç ekimi yaptıran ya da genç yaşta bu süreci deneyimlemiş olanlar varsa, fikir ve tecrübelerini paylaşabilir mi? Ekim sonrası süreç nasıl ilerliyor ve memnun kaldınız mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

facebook grup
    • Kardeşim, bu durum normal, hemen saç ekimine başvurmanı tavsiye etmem. Saç ekimi oldukça masraflı ve zahmetli bir süreç. Her bir saç teline mikrocerrahi işlemi uygulanıyor, bu da belki birden fazla seans gerektirebilir. Önce başka çözümleri araştırmak daha mantıklı olabilir.
    • Yaşın henüz çok genç, bu yüzden saç ektirmek yerine mevcut saçlarını korumaya odaklanman daha mantıklı olur. Dökülmeyen saçları bazı tedavi yöntemleri ve ilaçlarla korumak ya da dökülmesini geciktirmek mümkün, ancak bu tür serumlar oldukça pahalı olabiliyor.

Benim saçlarım da oldukça gür ve kış aylarında uzatırım ama bazen tamamen kazıtmak bile aklıma gelir. Ayrıca birçok kadının kel erkekleri daha karizmatik bulduğunu da duymuşumdur, bu yüzden fazla kafana takma derim.

• Konu Sahibi
      Ben de aynen öyle yapacağım. Dökülen bölgelerin kötü görünmesinden endişeleniyorum, bu yüzden diğer ihtiyaçları doğruyu kim yaptıracağım. Benim yaşıma uygun topikal kullanabileceğim etkili bir losyon önerisi yapabilir misiniz?
    • @Archkael, şu tedavi uygularsan saçların açılmasını engelleyebilirsin. Sokaklara her iki tarafa nohut tanesi kadar petrol kremi sürüp yay 5-10 dakika beklet. Ardından kafein ve arginine losyon hazırlayıp bunu kremin üstüne sürüp her tarafa yayacaksın. Losyonu sabah akşam bir iki numarası sürmeye devam edeceksin en az 1 yıl süreyle. Ketoral kremi günde sadece bir defa uygulayacaksın. Ek olarak Biotin 5mg içeren xpecia tablet gibi vitaminleri kullanabilirsin.
5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.