Soru
17 Yaşında saç dökülmesi için minoxil kullanımı
25-09-2024, 14:27
5
1
27
6 yanıt dizini görüntüleniyor
-
-
Merhaba arkadaşlar. Ben 17 yaşındayım ve saçlarımın ön tarafları ciddi şekilde döküldü. Sağ ve sol şakaklarda neredeyse hiç saç kalmadı, önlerde ise hafif bir seyrelme başladı. Saçlarım oldukça fazla dökülüyor. Babam ve amcalarım tamamen kel, sanırım ben de 25 yaşına gelmeden saçlarımı kaybedeceğim. İnternetten biraz araştırma yaptım ve Minoxidil diye bir ilaç almayı düşünüyorum. Ancak bu yaşta kullanmak doğru olur mu? Yan etkileri olabilir mi? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
-
Kerem yazdı:Bu yaşta minoxile bulaşma olan saçınıda kaybedersin..Doktora danış muayene ol doğal dht blockerler var onları kullan..
Doğal dht Blocker olarak ne önerirsiniz fazla bilgim yokta
-
Leonidas yazdı:Kafein ve estradiol losyonlardan birini kullan her gün bir bardak yeşil çay iç xpecia tablet kullan şimdilik bunlar dökülmeyi yavaşlatacaktır
Hocam kafein ve estradiol losyon yapacak durumum yok öğrenciyim bu losyonlara baktım çok detaylı her birini almam çok zor
-
Minoxidil, genellikle saç dökülmesini tedavi etmek için kullanılır ve yaygın olarak önerilen bir tedavi seçeneğidir. Ancak genç yaşta kullanımı, özellikle 17 yaşında, dikkatli değerlendirilmelidir. Minoxidil, saç dökülmesini yavaşlatabilir ve yeni saç çıkışını teşvik edebilir, ancak uzun süreli kullanım gerektirir. Ayrıca, kullanmayı bıraktığınızda dökülme tekrar başlayabilir.
Minoxidil’in yan etkileri arasında cilt tahrişi, kaşıntı, kızarıklık ve nadiren kalp atışında hızlanma gibi sistemik yan etkiler olabilir. Genç yaşta, vücudunuzun buna nasıl tepki vereceğini bilmek zor olabilir.
-
6 yanıt dizini görüntüleniyor
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.