Forumda Arama Yapın
Foruma hoş geldin ziyaretçi
Saç dökülmesi forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Saç Büyüme Uyarıcıları 17 Yaş minoxil kullanımı hakkında sorular

Soru

17 Yaş minoxil kullanımı hakkında sorular

19-04-2024, 21:47
2
1
27
3 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Selamün aleyküm değerli abilerim, 17 yaşındayım ve saç dökülmesi yaşamaya başladım. Saç dökülmesini durdurmak için Minoxidil kullanmayı düşünüyorum, ancak yaşım itibariyle bu ürünü kullanmak doğru olur mu emin değilim. Genç yaşta Minoxidil kullanmanın herhangi bir riski var mı? Bu yaşta kullanmaya başlarsam uzun vadede sorun yaşar mıyım? Ayrıca, etkilerini görmek ne kadar sürüyor ve bıraktıktan sonra dökülme hızlanıyor mu? Yan etkilerle karşılaşanlar varsa, özellikle genç yaşta, deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum, önerileriniz benim için çok önemli, bu yaşta saçlarımı kaybetmek istemiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

facebook grup
    • Aleyküm selam kardeşim,

17 yaşında saç dökülmesi yaşamak bazı gençlerde yaygın olabiliyor, özellikle genetik yatkınlık varsa. Minoxidil gibi ürünler saç dökülmesini yavaşlatabilir veya dökülen saçları yeniden çıkarmaya yardımcı olabilir, ancak bazı noktaları göz önünde bulundurmak önemli:

Genç yaşta Minoxidil kullanımı genellikle doktor tavsiyesi ile yapılmalı. Çünkü saç dökülmesinin sebebini netleştirmek gerekiyor. Hormonal nedenler ya da farklı sağlık problemleri olabilir ve Minoxidil her durumda etkili olmayabilir.

Minoxidil’in bazı yan etkileri olabilir. Bunlar arasında kafa derisinde kuruluk, kaşıntı ya da kızarıklık gibi hafif etkiler olabileceği gibi, çok nadir de olsa kalp çarpıntısı gibi daha ciddi etkiler yaşanabilir. Bu yüzden kullanmaya başlamadan önce bir doktora danışmak en iyisi.

Minoxidil, kullanmaya başladıktan birkaç ay sonra etkisini göstermeye başlar, ancak düzenli kullanım gerektirir. Eğer bırakılırsa, dökülme tekrar hızlanabilir. Bu da uzun vadede sürekli kullanım gerektirebilir.

Sonuç olarak, önce bir dermatolog ya da saç uzmanına görünmeni tavsiye ederim. Onlar saç dökülmenin sebebini anlayarak sana en doğru yolu gösterebilirler.

Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda çözüm bulursun!

• Minoxil 18 yaş ve üstü için önerilen bir üründür. 17 yaşında kullanmayı düşünüyorsan, bir dermatologa danışman en sağlıklısı olur. Yan etkileri arasında kaşıntı, kızarıklık ve bazen dökülme hızlanması olabilir. Etkileri 3-6 ay arasında görülür, bırakıldığında dökülme tekrar edebilir.
3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.