Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Saç Bakımı Ürünleri Konazol Şampuan Kullananlar Yorumları

Yorum Konazol Şampuan Kullananlar Yorumları

20-04-2022, 16:45
5 yorum
4
122
6 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Saç dökülmesi tedavisi için olmazsa olmaz yardımcı ürünlerden biriside ketakonazol içeren konazol şampuan kullanmaktır. Ketokonazol şampuanlar genel olarak seboreik dermatit, egzama, sedef, mantar, alerji gibi cilt hastalıklarında saçlarda ve deride tedavi amaçlı kullanılan elma kokulu medikal bir anti-fungal şampuandır. Ketakonazol farklı saç dökülmesi türlerini tedavi etmek için de kullanılabilen topikal bir mantar önleyici tedavidir. Bu saç dökülmesi tedavisini reçetesiz alabilmenize rağmen, doktorunuzun tavsiyesine başvurmak ve reçeteli konazol şampuan almak en iyisidir. Ketokonazol, kepek, yağlanma ve kaşıntı gibi gibi kafa derisi rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılan mantar önleyici bir ilaçtır. Ancak ketokonazol, hem erkeklerde hem de kadınlarda androgenetik alopesi (genetik model kellik) için saç dökülmesi tedavisi olarak da kullanılır. Konazol reçetesi altında da satılan ketokonazol, saç köklerinde testosteron hormonu DHT (dihidrotestosteron) adı verilen bir maddeye dönüştürüldüğünde saç köklerini yok ederek saç dökülmesine neden olan testosteron üretimini azaltmaya çalışır. DHT oluşturmak için daha düşük testosteron seviyeleri ile saç kökleri daha sağlıklıdır ve saçlarınız daha sağlıklı ve dolgundur.

      Mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için şampuan, krem ve hap olarak farklı formlarda bulunur, ancak saç dökülmesi için şampuan kullanılır. Yüzde 2 ketokonazol içeren Konazol şampuan, bir doktor tarafından androgenetik alopesi için saç dökülmesi tedavisi olarak, genellikle diğer saç dökülmesi tedavileriyle birlikte reçete edilebilir. Androgenetik alopesi için diğer saç dökülmesi tedavileri arasında erkekler için finasterid (Propecia), kadınlar için oral kontraseptifler veya hormon replasman tedavisi, topikal minoksidil ( Rogaine ), spironolakton (Aldactone), simetidin (Tagamet) ve daha fazlası bulunur.

      Konazol Şampuanın Artıları ve Eksileri

      Konazol Şampuan Kullananlar Yorumları

      Konazol şampuanın kullanımı kolaydır – doktorunuzun talimatlarına göre saç derinize şampuanlamanız yeterlidir. Reçetesiz reçetesiz biraz daha zayıf bir güç elde edebilirsiniz (yüzde 1), ancak saç dökülmesine karşı da işe yaramayabilir. Ve Konazol, diğer ilaçları da içeren bir saç dökülmesi tedavi planının parçası olduğu için, saç dökülmesi tedavisi için tek kullanılmadı gereken bir ürün değildir. Diğer ilaçlar ile birlikte kombinasyon yapılarak kullanılır.

      Konazol Şampuan Nasıl Kullanılır

      Saçlarını ilk önce ılık su ile iyice ıslatın avucunuza yeteri miktarda şampuan dökün. İlk yıkamada şampuan saçlardaki yağda ve kirden dolayı  çok fazla köpürmez saçlarınızı 2 dakika süre yıkayın. İkinci yıkama şampuanı sçlarınızda 5 dakika süre saç derisine parmak uçlarınız ile masaj yaparak yıkayın.

      Konazol şampuanın en büyük yararı, kullananlarda sadece küçük yan etkilere neden olmasıdır. Ancak bazı insanlar ketokonazole alerjisi olabilir ve kurdeşen, kızarıklık veya nefes almada zorluk yaşayabilir.

      Bazı cilt sorunları, aşağıdakiler dahil, nadiren ketokonazol kullanımından kaynaklanabilir:

      • Kabaran cilt
      • Saç renginde açılmalar
      • Tahriş olmuş veya kaşıntılı cilt
      • Kuru cilt

      Konazol Şampuanı Kimler Kullanmalı?

      Kafa derisi, kepek veya androgenetik alopesi mantar enfeksiyonu olan erkek veya kadınlar, saç dökülmesi tedavi planlarının bir parçası olarak konazol şampuanı dahil etmekten yararlanabilir. Telogen effluvium nedeniyle (genellikle doğum, ameliyat veya büyük bir hastalık gibi bir travma nedeniyle oluşan) saç dökülmesi yaşayanlar da ketokonazol şampuan kullanarak daha az saç dökülmesi yaşayabilirler.

      Androgenetik alopesi tedavisi için finasterid alan erkekler de konazol şampuan kullanarak saç dökülmesini daha iyi yönetebilir. Konazol şampuan almadan önce, ketokonazole veya diğer ilaçlara veya şampuanlara alerjiniz varsa veya hamileyseniz, emziriyorsanız veya ilacı kullanırken hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuza durumu bildirin. Ayrıca aldığınız ilaçlar veya takviyeler hakkında doktorunuza bilgi verin. İlaç dozlarının değiştirilmesi gerekebilir ve yan etkiler açısından izlenmeniz gerekebilir.

      Saç dökülmenizi önlemek çin günde 1 mg finasterid, günde 2 kez minoxidil, günde 1 kapsül 2.5 mg biotin, 3 günde 1 konazol şampuan ile tedaviye başlamak en etkili yöntemlerden birisidir. Bu tedavi ile 6. aydan sonra saçları daha kalın, daha dolgun ve daha canlı saç uzaması için en iyi ilaç kombinasyonunu arayan birçok erkek ve kadın için etkili olabilir. Genetik saç dökülmesini önlemek için ketakonazol şampuan kullananlar varsa yorumlarını görüşlerini konu altından bizimle paylaşırlarsa memnun oluruz. Sorularınız için konu altında bizlere soru sorabilirsiniz.

      Seboreik dermatit, yağlı, kepekli, kuru ve kaşıntılı saçlar için konazol şampuan yada muadillerini kullananlar ürün hakkındaki olumlu yada olumsuz düşüncelerini kullanıcı yorumlarını konudan paylaşım yapabilirler.

    • Hocam merhaba saçımda yağlı egzama var sürekli kabuklanma oluyor eczacı tavsiyesiyle loprox şampuan kullandım biraz faydası oldu internette araştırdım konazol şampuanın iyi geldiğini yazmışlar birde sizin düşüncenizi sormak istiyorum cevaplarsanız çok teşekkürler.
    • Konu Sahibi
      Konazolu 3 güne 1 defa 4 hafta boyunca kullanılır bu süreden sonra belirtilerde iyileşmeler görülmesi gerekir kesin tedavi için dermatoloğa muayene olunması gerekir.
    • Saçımda ki egzamaya ilk kullanımda etki eden şampuan. Kepeklenme ve kaşıntıyı yok ediyor. Haftada 3 defa kullanırım. İlk önce saçlarımı normal şampuanla yıkıyorum. Daha sonra ketoral şampuanı saç diplerine masaj yapıp biraz bekletiyorum.
    • Seboreik dermatit için etkisi oldukça abartılmış bir şampuandır. Vicy şampuanlarını keşfetmemiş biri için yalnızca hastalığı sürüncemede bırakır
    • Selim yazdı:
      Seboreik dermatit için etkisi oldukça abartılmış bir şampuandır. Vicy şampuanlarını keşfetmemiş biri için yalnızca hastalığı sürüncemede bırakır

      Kişiden kişiye göre etkisi farklılık gösterir.

6 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.