Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Diğer Konular Saç Boyama Yöntemleri Turuncu Saç Nasıl Küllü Sarı Olur?

Nasıl Yapılır

Turuncu Saç Nasıl Küllü Sarı Olur?

23-11-2023, 09:26
1 yorum
2
55
2 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Saçınızı evde boyarken genelde karşılaşılan en sık sorunlardan birisi saçlarda oluşan turuncu yada kızıl renk aç yansımalarıdır. Kuaförde saç boyattığınızda turuncu nötr yansımaları azda olsa oluşabilir. Ancak evde boyadığınızda kızıl görünümler oldukça fazla oluşabilir.

      Saçınızı boyadığınızda önemli kimyasal süreçler devreye giriyor. Bunlar, saçınızı daha açık veya sarı bir tona boyadığınızda ortaya çıkabilecek önemli turuncu renk tonu da dahil olmak üzere saç rengi sorunlarına yol açabilir.

      Saçınızı boyadıktan sonra beklenmedik turuncu tonlar görüyorsanız, renginizi düzeltmek için atabileceğiniz bazı adımları öğrenmek için okumaya devam edin.

      Saç boyası kullanırken saçın turuncuya veya kızıl rengine dönmesine neden olan faktör nedir?

      Turuncu Saç Nasıl Küllü Sarı Olur?

      Modern teknoloji her ne kadar kolay gibi görünse de saçınızı boyamak aslında önemli bir kimyasal işlemdir.

      Saç boyamanın kimyasal süreci kahverengi veya daha koyu saç renginden sarıya geçiş, saça amonyak ve peroksit (ağartıcı) karışımının uygulanmasını içerir.

      Kimyasallar saçtaki koyu kahverengi pigment olan melanini sulandırdığı için işleme “lifting” adı veriliyor. Boya, mevcut saç renginizin bir kısmını seyreltmenin veya çıkarmanın yanı sıra, istenen saç rengini de biriktirir.

      Saç renkleri zamanla solar

      Kimyasal boyama işlemiyle başlangıçta istediğiniz saç rengi oluşturulabilir. Ancak haftalar ilerledikçe bir geçiş fark edebilirsiniz. Saçlarınız hafif turuncu veya kızıl gibi görünmeye başlayabilir.

      Bu renk geçişi biraz beklenen bir süreç. Saç boyası üç pigment rengi içerir: mavi, kırmızı ve sarı. Mavi moleküller daha hızlı kaybolma eğilimindedir ve geriye kırmızı ve sarı kalır. Bu iki renk ne yapar? Turuncu.

      Saçta Turunculaşma neden olur?

      Saçta Turunculaşma neden olur?

      Elbette saçlarını boyayan herkes turuncu tonlar yaşamaz.

      Normalde bir kişinin saçının boyama sırasında neden kızıl rengine dönüştüğüne dair kesin bir cevap yok çünkü kızıl rengi saçya neden oluştuğunun dikkate alınması gereken pek çok faktör vardır.

      Saç boyadıktan sonra turuncu görünmesinin başlıca nedenlerinden bazıları şunlardır:

      • Saç renginin yapısı
      • Boyama işlemi sırasında saçın yeterince kaldırmaması
      • Yanlış uygulamalar
      • Kişinin genel saç sağlığı ve boyama geçmişi

      Neyse ki, turunculaşmayı önlemenin yanı sıra düzeltmenin de yolları var.

      Saçtaki ton farklılıkları nasıl gider?  Saçımı açtım turuncu oldu ne yapmalıyım?

      Kendiniz saçınızı boyadıktan sonra saçınızın pirinç rengi bir tonu varsa paniğe kapılmayın. Bir uzmanı aramadan önce evde yapabileceğiniz birkaç adım vardır.

      Mor veya mavi şampuanlar kullanın

      Sarışınlara yönelik mor bir şampuan kesinlikle sarı saçın kül rengi kalmasına yardımcı olur.

      Mor şampuanlar turuncu tonları ortadan kaldırmak için kullanılır.

      Eğer saçınızda aşırı derece turunculaşma oluştuysa yada koyu kına renkleri ortaya çıkmışsa ıgora 0.22 turunculaşma azaltıcı renk boyadan misket büyüklüğünde avucunuza dökün mor şampuanla karıştırın saçlarınızı 5 dakika yıkayıp durulayın.

      Saçtaki Turunculuğu nasıl yok ederim?

      Saçtaki Turunculuğu nasıl yok ederim?

      Saç renginin zamanla azalmaso olasılığını azaltmak için, saçınızı son boyamanızdan yaklaşık altı hafta sonra saç rengi cilası uygulayın veya salonda cila yaptırın.

      Boyalı saçlar için formüle edilmiş profesyonel şampuan ve saç kremlerini kullanın. Bu şampuanlar saç renginizin ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir.

      Mineralleri duş suyundan çıkarmaya yardımcı olabilecek bir duş filtresine alabilirsiniz. Bazı duş başlıkları suyun pH seviyesini ayarlamak için iyon da ekler.

      Bir güzellik salonuna profesyonel bir cila uygulatın. Saç koruyucu, renk tonunun ayrlanmasına ve korunmasına yardımcı olabilecek ek saç rengi bırakabilir. Ancak birkaç hafta sonra saç cilası solmasını bekleyebilirsiniz.

      Saçları daha koyu bir renge boyamak

      Saçları daha koyu bir renge boyamak

      Saçınızı daha koyu bir renge boyamak, turuncu rengi geri çevirmenin bir seçeneği olsa da, bir profesyonel çağırmayı düşünebilirsiniz. Bazen evde renginizi düzeltmeye çalışmak, kuaföre gitme ihtiyacıyla sonuçlanabilir.

      Saçlarınız istediğiniz gibi olmadıysa yada daha koyu tonlarda oluştuysa kesinlikle tekrar boyama yapmayın. Bu şekil uygulama saçın yapısını bozar, saç yanmasına, kolay kopmalara ve daha koyu görünüme sebep olabilir.

      Evde boyama yaparken saçların turuncuya dönmesi nasıl önlenir?

      Saçları boyama yaparken iki türlü uygulama yapılmalıdır. Saçlarınız boyalıysa veya boyalı değilse duruma göre uygulama yapmanız gerekir.

      Saç renginizi akıllıca seçin. Daha açık, soğuk tonlu saç renkleri genellikle saçta daha fazla mavi pigment biriktirir. Bu, daha az sıcak pigmentin (sarı ve kırmızı gibi) ortaya çıkacağı anlamına gelir. “Kül” gibi kelimeler saç renginin daha soğuk olduğunu gösterebilir.

      Saç uzunluğunuza göre yeteri miktarda boya kullanın. Her tarafına yetecek şekilde eşit miktarda boyayı sürün. Yanınızda saçlarınızın arka tarafları için yardımcı olacak bir kişinin olması iyi olur.

      L’Oreal, igora, neva color, koleston, gibi turunculaşma azaltıcı boyayı hazırladığınız boyaya misket tanesi kadar katabilirsiniz.

      Renk açıcı boyayı dikkatli ve yeteri miktarda kullanın. Dip boyası için biraz daha koyu tonlar kullanabilirsiniz.

      Yönergeleri dikkatlice izleyin. İşlemin her adımına çalışması ve saçları yeterince kaldırması için zaman tanımalısınız . Her bölgeye aynı miktarda boya sürüm ve yeteri kadar yaklaşık 45 dakika beklemesi gerekir. Bu sürenin altında yada daha fazla süre boyamayı bekletmeyin.

      Özellikle evde saç renginizi genellikle güvenli veya etkili bir şekilde çok fazla değiştiremezsiniz. Saçınızı üç tondan fazla değiştirmeye çalışmak başarı şansınızı azaltır.

      Sarı saç boyamasında önemli olan,  “Herkesin saçları bir noktada sarıya veya gri rengine dönebilir. Zamanla saç renkleri gittikçe azalacaktır her yıkama sonrası renk azalması olur.

      Saç boyasından zarar görmüş saçlar nasıl onarılır?

      Renk açıcılar, saçınızda ki pigmentlerin azalmasına yardımcı olur, böylece yeni saç rengi oluşturabilirsiniz. Ne yazık ki saç tellerinin zayıflaması gibi istenmeyen yan etkileri de vardır. Sonuç olarak saçınızda kıvırcıklık, kuruluk veya saç kırılması gibi değişiklikler görebilirsiniz.

      Renk açılmasından dolayı saçlar zarar görebilir, saçınıza hızlı bir şekilde biraz ilgi göstermeniz önemlidir. Bu tedavilerin örnekleri şunları içerebilir:

      Nemlendirici ürünlerle saçınıza nemi yeniden kazandırın. Bu, badem, organ, zeytin veya hindistancevizi yağı gibi doğal yağları içerebilir. Saçınıza birkaç damla uygulamak ve derinlemesine bakım tedavileri bile yardımcı olabilir.

      Isı ile şekillendirme saçınıza daha fazla zarar verebilir. Mümkünse bundan kaçının. Saç kurutma makinesi veya başka bir şekillendirme cihazı kullanıyorsanız saçınıza ısıya karşı koruyucu uygulayın.

      Saçınızı çok sık ağartmak hasara neden olabilir. Sonuç olarak, tekrar ağartmadan önce genellikle 8 hafta (saçınız çok hasar görmüşse bazen daha fazla) beklemeniz gerekecektir.

      Saçlarınızın boyamalara karşı daha dirençli olması için saç sağlığına önem göstermek gerekir. Biotin 5000 mcg vitamini içeren saç saç besleyici gıda kapsülleri kullanmak saç kalitesini artırır.

      Saç kırılması ve kuruluk gibi sorunlar yaşamaya devam ederseniz, saçınızı koruyabilecek diğer tedaviler hakkında tavsiyelerde bulunabilecek bir güzellik salonu uzmanıyla görüşmeniz gerekebilir.

      Genel Olarak

      Saç boyama karmaşık bir süreç olabilir. Saçınızı açtığınızda bazen turuncu renkler kaçınılmaz olabilir.

      Uzun süre mor şampuan kullanmak saçtaki nötr tonları azaltır. Daha fazla ağartıcı denemek ve yeniden uygulamaktan kaçının.

      sen olmdan asla
      facebook grup
    • Merhaba bende yakın zamanda saçlarımı boyattım ama beklediğim gibi sarı tonlarında değil, daha çok turuncu oldu. Şimdi küllü sarıya dönmek istiyorum. Aranızda bu durumu yaşamış olan var mı? Turuncu saçı küllü sarıya dönüştürmek için neler yapmam gerekiyor? Hangi ürünleri kullanmalıyım ya da kuaföre gitmek zorunda mıyım?

      Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.