Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Antiandrojen Kullanımı Finasterid Saç Çıkarır mı?

Soru Finasterid Saç Çıkarır mı?

30-04-2023, 13:24
1 yorum
2
62
2 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Finasterid saç çıkarır mı, proscar androjenik alopesi olarak bilinen erkek tipi kellik tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Finasterid, saç dökülmesinin başlıca nedeni olan dihidrotestosteron (DHT) seviyelerini azaltarak saç dökülmesini yavaşlatır ve hatta durdurabilir. Ancak, Finasterid saçın doğrudan çıkmasına yardımcı olmaz.

      Finasterid, saç çizgisinin geri çekilmesini önleyebilir ve saç kalitesini iyileştirebilir, ancak saçın yeniden büyümesine yardımcı olacak bir çözüm değildir. Finasterid kullanmadan önce, yan etkileri hakkında doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

      Bu ilaç genellikle kadınlar için önerilmez. Sadece çok nadir durumlarda uzman bir doktor tarafından reçete edilebilir.

      Finasterid hakkında önemli bilgiler

      Genellikle günde bir kez finasterid tabletleri alırsınız.

      Başlıca yan etkileri, sekse olan ilgiyi kaybetmek ve sertleşmekte güçlük çekmektir.

      Finasterid, PSA testinin (prostat kanserini kontrol etmek için yapılan bir kan testi) sonuçlarını etkileyebilir.

      Bu ilaç meni içine girer ve doğmamış bir bebeğe zarar verebilir. Eşiniz hamileyse veya hamile kalma ihtimali varsa seks yaparken prezervatif kullanın.

      Hamileyseniz veya hamile kalmaya çalışıyorsanız, ezilmiş veya kırılmış finasterid tabletlere dokunmayın. Tabletler kırılırsa ilaç cildinizden geçebilir ve bebeğinize zarar verebilir.

      Finasterid’i kimler kullanabilir ve kullanamaz?

      Finasterid Saç Çıkarır mı?

      Finasterid Amerika sağlık bakanlığı tarafından saç dökülmesini azalttığı ve dökülen saçları çıkarttığı onaylanan bir ilaçtır.

      Finasterid, 18 yaş ve üstü erkekler tarafından alınabilir.

      Genellikle kadınlar veya çocuklar için önerilmez.

      Finasteride bazı insanlar için uygun değildir. Bu ilacın sizin için güvenli olduğundan emin olmak için, aşağıdaki durumlarda bir doktora söyleyin:

      • Geçmişte finasteride veya diğer ilaçlara karşı alerjik reaksiyon göstermişseniz
      • Ciddi mesane problemleri var
      • Karaciğer problemleri var
      • Bebek sahibi olmaya çalışıyorsanız veya hamile bir partneriniz varsa – bu ilaç meniye geçer ve doğmamış bir bebeği etkileyebilir

      Finasterid saç çıkarır mı?

      Finasterid sadece incelmekte olan saçlara etki ederek kalınlaşmalarını sağlar, total saç kaybında yani kellik durumunda saçları tekrar çıkarmayabilir. Ancak incelmiş ayva tüyü haline gelmiş saçlarda tekrar uzama sağlayabilir.

      Finasterid nasıl ve ne zaman alınır?

      Finasterid’i yemek olsun veya olmasın alabilirsin. Günün hangi saatinde aldığınız önemli değil, sadece her gün aynı saatte olduğundan emin olun.

      Finasterid tabletlerinizi bir bardak su ile bütün olarak yutunuz. Onları kırmayın veya ezmeyin.

      Hamile kadınlar ezilmiş veya kırılmış finasterid tabletlere dokunmamalıdır. Bu ilaç deriden geçer ve doğmamış bir bebeğe zarar verebilir.

      Finasterid Günlük Kaç Miligram Alınır?

      Büyümüş prostat için olağan doz günde bir kez alınan 5 mg’dır.

      Saç dökülmesi için olağan doz günde bir kez alınan 1 mg’dır.

      Finasterid saç dökülmesi için en az 1 yıl kullanılması gerekir. Uzun süreli kullanımı güvenli kabul edilir.

      Finasterid’i genellikle uzun süre alacaksınız. Birkaç ay veya yıl boyunca almanız gerekebilir. Genetik saç dökülmesini önlemek için finasterid kullananlar konusuna bakabilirsiniz.

      Finasterid Yan etkileri

      Tüm ilaçlar gibi finasterid de bazı kişilerde yan etkilere neden olabilir, ancak bu yan etkiler herkeste görülmez.Bu yaygın yan etkiler 100 kişiden 1’inden fazlasında görülür.

      Genellikle bir süre sonra düzelirler. Ancak bu yan etkiler sizi rahatsız ediyorsa veya geçmiyorsa doktorunuz veya eczacınızla konuşun:

      • Ereksiyon sorunları ve seks yapmaya daha az ilgi
      • Az ya da hiç sperm olmaması gibi boşalma sorunları
      • Ciddi yan etkileri
      • Ciddi yan etkiler nadirdir ve 1000 kişide 1’den az görülür. Bazı insanlar birkaç ay finasterid aldıktan sonra bu yan etkileri fark edebilir.

      Aşağıdakileri yaşarsanız doktorunuzla konuşun:

      göğüs bölgenizde herhangi bir yumru, ağrı veya şişlik veya meme uçlarınızdan akıntı – bunlar meme kanseri gibi ciddi bir durumun belirtileri olabilir
      alışılmadık derecede düşük ruh hali ( depresyon ) veya kendinize zarar verme düşünceleri.

      Kadınlar için tavsiyeler

      Finasterid genellikle kadınlara reçete edilmese de, doğmamış bir bebeğe zarar verebilir.

      Eşiniz finasterid alıyorsanız seks yaparken prezervatif kullanın. Bunun nedeni, az miktarda finasteridin semene geçmesidir.

      Hamile olma ihtimaliniz varsa ezilmiş veya kırılmış finasterid tabletlere dokunmayın. Kırık tabletleri tutarsanız, finasterid cildiniz yoluyla kan dolaşımınıza girebilir. Bu nedenle tabletler koruyucu bir kaplama ile gelir.

    • Bir senelik finasterid kullanıcısının şunu belirteyim, bu ilaç dökülmüş saçları tekrar çıkartmıyor sadece zayıflamış, incelmiş iyice tüy şekline bürünüp ömrünü devam ettirebilen mevcut saçların eski sağlığına dönmesine yardımcı oluyor. Mevcut genel saç kalitesinde artış sağlıyor. Eğer minoxil gibi saç büyüme uyarıcı losyonla beraber kullanılırsa o zaman sonuç daha farklı oluyor. Yakın zamanda kaybettiğimiz saçlarınızı geri kazanabilirsiniz. Daha sonraki süreçte kazanımlarını korumanız uygulayacağınız sıkı tedaviye bağlı birazda ailedeki agresif dökülme genetiğine.
2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.