Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Saç Bakımı Ürünleri Xpecia Tablet Kullananlar Yorumları

Xpecia Tablet Kullananlar Yorumları

23-04-2022, 21:37
0 yorum
1
10
1 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Xpecia erkek yada kadın tablet saç dökülmesini önlemek, mevcut saç kalitesini artırmak ve hızlı saç uzatmak için içerisinde saç için faydalı vitaminler ve bitkisel ekstratlar bulunan takviye edici kapsüldür. Saç dökülmesinin bir çok tipi ve sebebi vardır. Günümüzde erkeklerde görülen dökülmelerin % 85’i genetik kaynaklı dökülme olurken, kadınlarda ise bulgular biraz da çeşitlidir. Kadınlarda görülen saç dökülmesinin nedenleri arasında yaygın olarak düzenli kan kaybetmekten dolayı oluşan kansızlık ve demir eksikliği olup, buna ek olarak androjenlerden kaynaklı genetik dökülmede görülmektedir. Androjenlerden kaynaklı dökülmeler halk arasında erkek tipi saç dökülmesi denilmektedir. Günümüzde her iki sorunun tedavisi mümkün olup, ilk olarak yapılması gereken sorunun kaynağının tespitidir. Bunu anlamak içinde bir dermatoloğa muayene olmak gerekir.

      Saç dökülmesini önlemek için bazı vitamin ürünleri ve ilaçlar ile tedavi etmek mümkündür. Bu anlamda bir çok bilimsel ürün geliştirilmektedir. Bunlarda birisi de Hair Pharma firması tarafından geliştirilmiş olan Xpecia tablet’tir. Xpecia tablet hem erkek tipi dökülme hem de  kansızlığa bağlı dökülmeleri önlemek için kullanılmaktadır. Xpecia tablet erkekler ve kadınlara göre ayrı 2 tip formda ayrı ayrı üretilir. Ürün içeriğini açıklamadan önce saç dökülme tipleri ve etki mekanizmaları hakkında bilgiler verelim.

      Xpecia Tablet Kullananlar Yorumları

      Androgenetik Alopesi Yani Erkek Tipi Saç Dökülmesi

      Tedavisi için bilimsel ilaçlar kullanılması gerekir. Erkeklerde genç genelde 20’li yaşlarda başlayıp,  ilk önce önlerde gerilemeler ve zamanla kafanın üst bölgelerine doğru yayılarak ilerler ve ömür boyu devam ederek kişiyi kalıcı kelliğe doğru götürür. Genetik saç dökülmesini önlemek için mutlaka hastalığın erken safhalarında müdahale etmek ve gerekli losyonları, vitaminleri ve ilaçları kullanmak gereklidir. Erken yaşlarda uygulanan tedaviler ile saç kayıplarının önün geçmek mümkündür. Çok geç kalındığı takdirde dökülen saçları çıkartmak oldukça zordur ve daha riskli tedaviler uygulamak gerekir. Bu saç dökülmesinin ana nedeni olarak DHT hormonu dediğimiz Dihidrotestosteron saç köklerinde saç köklerini besleyici trombosit oluşumunu önleyerek sebep olduğu yönünde bilgiler vardır. Testosteron hormonu 5 alfa redüktaz enzimi ile dokular üzerinde daha etkili olabilmesi için dönüşerek Dihidrotestosteron hormonuna dönüşür. Dht hormonu kıl kökü üzerinde hücreye zarar vererek saç üretemez hale getirir. Saçlar zamanla incelmeye ve kalıcı dökülmeye doğru ilerler. Xpecia tablet içerisinde etkinliği kanıtlanmış 2 farklı bitkisel madde barındırır. Bunlardan birisi isoflavon diğer saw palmettodur.

      Xpecia tablet saça faydaları

      Xpecia tablet, saç sağlığını desteklemeye yönelik bir takviye olarak pazarlanmaktadır. İçeriğinde genellikle biotin, saw palmetto, isoflavon, ginkgo bloboa ve vitaminler ve bitki özleri gibi bileşenler bulunur. Bu maddelerin, saç büyümesini teşvik etmek, saç köklerini güçlendirmek ve saç dökülmesini azaltmak gibi faydaları vardır.

      İsoflavon ve Saw Pallmetto DHT’yi Önler

      Bitkisel maddeler kimyasal ilaçlar kadar etkili olamasa da DHT oluşumunu önleme ve saç köküne zarar vermesini önlemede etkisi vardır. Soya isoflavon ve saw palmetto dht hormonunun saç köküne zarar vermesini önlerken bunu dht işlevini etkisiz hale getirerek yapar. Saw palmetto bir tür olan cüce palmiye ağacının meyvelerinden üretilir. Saw palmetto kapsülleri toz form ve yağ asidi olmak üzere 2 tip formda bulunur.

      Ginkgo Biloba Kılcal Damarları Genişletir

      Xpecia tablet içerisindeki diğer bitkisel ekstrat olan Ginkgo Biloba etkisi kıl köklerine kan taşıyan kılcar damarlardaki kan dolaşımını artırarak köklere daha fazla oksijen ve besin maddesi taşınmasını sağlar. Bunu yaparken kılcar damarları genişleterek daha fazla enzim ulaşmasını sağlar. Ginkgo Biloba bir çok rhatsızlığın tedavisinde kullanılan meşhur bir bitkiseldir. Bunlardan biri olan Alzheimer hastalarında kullanılan ilaçların içerisinde mutlaka Ginkgo Biloba bulunmaktadır. Xpecia tablet içerisindeki Ginkgo Biloba bu gibi rahatsızlıkların tedavisi yada önleyici olarak ta fayda sağlar.

      Saç Tellerini Kalınlaştıran Biotin (B7 Vitamini)

      Tablet içerisinde biotin saç uzaması ve saç kalitesi üzerinde önemli etkisi bulunmaktadır.  Diğer isimleri vitamin yada B7 olarak ta geçer. Görevi saç kalitesini artırmak, kolay kopmaları, çatallanmaları önlemek, köklerin daha fazla besin almasını sağlamak ve diğer olarak tırnak kalınlığını artırır birde cilt gözeneklerini sıkılaşmasını sağlayarak cilde parlaklık verir. Normalde biotin eksikliği çok görülmez kalın bağırsak tarafından da üretilir, fazlası idrara yoluyla atılır.

      Folik Asit Etkisi

      Folik asit adını sıkça duymuşunuzdur görevi hücrelerin düzenli yenilenmesini sağlamada önemli etkisi vardır. Saç kökü hücrelerinin sürekli olarak düzenli yenilenmelerine yardımcı olur. Diğer ismi B9 olarak geçer, özellikle yeşil yapraklı sebzelerde bolca bulunur. Protein ve aminoasit yapımında görev alan folik asit saç kalitesi ile cilt güzelliği üzerinde direk etkisi vardır. Bu vitamin özellikle gebelik döneminden önce ve sonra anne adaylarının kullanması önerilir.

      Saçların Kaliteli Olması İçin Keratin

      Bir çok saç bakım şampuanı losyonu ve kapsülü olarak farklı tipte ürünler içerisinde vardır. Saç ürünleri içerisinde en değerli ve en pahalı madde keratin olduğunu söyleyebiliriz. Fiyatının pahalı olmasında dolayı üreticiler ürünlerde keratini az miktarda eklemeyi düşünürler. Saçın temel yapı taşlarından biri olan keratin, aynı zamanda cilt elastikiyeti ile cilt kalitesini düzenlemektedir. Saçları daha kaliteli yaparak dış etkenlerden korur, boya, fön, jöle ve perma gibi ısıl işlemlerden saçları korur.

      Saç Dökülmesini Önlemede Çinko

      Hücre yenileme görevi olan bu mineralin eksikliği saç dökülmesine ve tırnakları sağlıksız hale getirmektedir. Çinko takviyesi ile saçların uzama hızı yükselir, saçlar dökülmeye neden olan dht hormonuna karşı daha dirençli hale gelebilir.

      Xpecia Tablet Nasıl Kullanılır?

      Yemeklerden sonra günde 2 defa sabah ve akşam 1 tablet kullanmanız gerekir. Eğer isterseniz de aynı anda 2 tanesini de kullanabilirsiniz.

      Xpecia Tablet Kilo Aldırır mı?

      İçerisindeki maddeler iştah açıcı etkisi olmadığından dolayı kişide aha fazla yemek yeme hissi oluşturmak. Hızlı kilo aldırmaya etki edecek düzeyde vitamin mineral içermez.

      Xpecia Tablet Cinselliği Etkiler mi?

      Kimyasal ilaçlar gibi örneğin finasterid ya da dutasterid gibi cinsellik üzerinde etkisi yoktur. Saç dökülmesini önlemek için etken maddeler isoflavon ve saw palmetto olup bu iki bitkisel ekstratlar cinsel istek üzerinde herhangi bir kötü etkisi bulunmamaktadır.

      Xpecia Tablet Saç Çıkarır mı?

      Genetik saç dökülmesini önlemede etkis bulunmaktadır ancak dökülmüş saçların çıkması için tek başına yeterli olmayabilir. Daha çok diğer tedavilere yardımcı olacak şekilde fayda sağlaması bakımında tercih edilebilir. Henüz ölmemiş ince olarak uzayan saçları termal haline getirmeden faydası olur. Kalıcı dökülen saçlarda çok geç kalınmış ise örneğin üzerinden 5 yıl geçmişse bu köklerin ölme ihtimali mümkün olmaktadır. Saç kökünün ölmesi demek deri altında saç üretebilecek bir hücre olmadığı anlamına gelir. Xpecia tablet kullandığınızda olumlu etkisini 6 ay sonunda görmeye başlarsınız. Hiçbir etki görmediğiniz takdirde ise kıl kökleri ölmüş olabileceği değerlendirilebilir.

      Xpecia Tablet Takviye Edici Gıda İçerik Miktarları

      • Serenoa Repens Ekstresi (Saw Palmetto-Cüce Palmiye) (Meyve) 340 mg
      • Ginkgo Biloba Ekstresi (Mabet Ağacı Yaprağı)(Yaprak) 20 mg
      • Vitamin B5 (Pantotenik Asit) 24 mg % 400
      • Biotin 2500 mcg % 5000
      • Folik Asit 600 mcg % 300
      • Çinko 15 mg % 150
      • L-Sistin 40 mg
      • Metiyonin 40 mg
      • Keratin 20 mg
      • İsoflavon 8 mg

      Xpecia tablet kullananlar deneyimlerini saçlarında gördüğü olumlu yada olumsuz etkilerini konu altından yorumlarını paylaşım yapabilirler.

      facebook grup
1 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.