Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Genel Saç Soruları Şakaklarda saç çıkarmak için topikal finasterid sonuç verebilir mi?

Şakaklarda saç çıkarmak için topikal finasterid sonuç verebilir mi?

25-05-2024, 15:30
3 yorum
4
26
4 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Merhabalar arkadaşlar,

      Topikal finasterid (%0.1, 60ml) kullanmaya başlayalı 34 gün oldu ve her gün 20 damla şeklinde, ağırlıklı olarak ön ve şakak bölgelerime uyguluyorum. Oral finasteridin bu bölgelere etkisi konusunda çeşitli forumlarda karışık bilgiler okudum. Ancak topikal finasteridin, saçlı derideki DHT’yi oral finasteride göre daha fazla bloke ettiği ve doğrudan etkilenen bölgeye uygulandığı bilgisine dayanarak, bu bölgelerde de etkili olabileceğini düşünüyorum.

      Sizce topikal finasterid, ön ve şakak bölgesindeki saç dökülmesini önlemede oral finasteride göre daha mı etkilidir? Topikal uygulamanın bu bölgelerde yeni saç çıkışını destekleyip desteklemediği konusunda deneyimleriniz veya bilgileriniz var mı?

      Her türlü bilgi ve deneyiminizi paylaşmanızı rica ederim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

      facebook grup
    • Oral finasterid daha fazla dht blokaj yapar minoxidil karışımlı topikal bir ürün denersen daha etkili sonuç alabilirsin sonuçta finasterid dht yi baskılayan bir ilaç saç çıkarma gibi bir özelliği yok olanı koruyor
    • @karan dostum, topikal olarak istediğimiz gibi etki etmiyor bikere emilim sorunları oluyor ne kadar süre dht azalttığı bile soru işareti.

      Arkadaşın da dediği gibi minoxille birlikte kullanmak daha etkili olabilir saç çıkması konusunda.

    • Topikal finasterid neredeyse hiç sonuç vermiyor 6 ay kullanıp bıraktım..
4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.