Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Genel Saç Soruları Elimi atınca saç geliyor

Yardım Elimi atınca saç geliyor

8-05-2024, 19:10
4 yorum
5
150
5 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda saçlarımda dökülme arttı ve endişelenmeye başladım. Ellerimi saçıma attığımda elimde 2-3 tel saç buluyorum. Bu durumu yaşayan başka kimse var mı? Saç dökülmesinin nedenleri neler olabilir ve bu konuda ne tür önlemler alabilirim? Tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
    • Genelde bu bir sorun değildir saçlar bazen kolaylıkla kopabilir. Eğer ellerinizi saçına attığıda elimizde saç teli buluyorsanız, bu durumun birkaç farklı nedeni olabilir. Genellikle günlük 50-100 arası saç telinin dökülmesi normal kabul edilir. Ancak, eğer bu sayı artıyorsa ve özellikle saçı hafif çekmekle bile avuç avuç saç geliyorsa, bu durum bazı sağlık sorunlarının göstergesi olabilir.

      Saç dökülmesinin yaygın nedenleri arasında genetik faktörler, beslenme eksiklikleri, hormonal değişiklikler, stres, bazı ilaçların yan etkileri ve saçlı deri hastalıkları sayılabilir. Örneğin, demir eksikliği veya protein yetersizliği gibi beslenme eksiklikleri saç dökülmesine yol açabilir. Ayrıca, ağır stres altında olmak veya bazı ilaçları kullanmak da saç dökülmesini tetikleyebilir.

    • Saçların kolaylıkla kopuyorsa zayıflama olduğunu gösterir. Genetik dökülme harici diğer dökülmeler için doktora muayene olabilirsin. Altta yatan sebebi anladıktan sonra uygun tedavi yapabilirsin.
    • Aynı sorun bende de var. Elimi atıp saçımı karıştırdığımda bile 3 tel geliyor ve benimde saçlar çok yağlanıyor. Kan tahlili yaptırdım hiçbir eksik yok. Kullanmadığım şampuan, doğal yağ da kalmadı ama bir türlü önüne geçemedim. Şu anda saçta açılma yok ama zamanla başlayacak açılmalar.
    • Vitamin kapsülleri kullan özellikle biotin, çinko, selenyum, B6, B12 içeren..
5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.