Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Antiandrojen Kullanımı 17 yaşında finasteride kullanmak?

17 yaşında finasteride kullanmak?

22-04-2024, 13:58
5 yorum
6
88
6 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Artık kafamda saç kalmadı denecek kadar saçlarım döküldü, resimde gördüğünüz gibi seyrelmeler iyice gözükmeye başladı. Saçlarımın son fotoğrafını bırakıyorum konuya. 17 yaşındayım tedavi için 2 defa doktora gittim şimdi tekrar gidip ısrar edip doktor kontrolünde günde 1 mg finasteride yada dutasteride kullanmayı soracağım. Bu durumdan yan etkisi falan gram umrumda değil çünkü saçlar bu yaşta gitti iyice gözlerim kararttım artık. Psikolojim ve özgüvenim iyicene azaldı.

      Forum’da daha önceden geç yaşta finasteridi veya dutasteridi kullanmış olanlar beni bilgilendirebilir mi? Saçlarınıza nasıl bir etki etti beklediğiniz gibi oldu mu ve en önemlisi yan etki görüp görmedikleri hakkında bilgi verirsniz sevinirim. İyi günler dilerim.

       

      facebook grup
    • 17 yaşında finasterid kullanmanı önermem dökülme şiddetin baya yüksek 25 yaşıma kalmadan kel olursun minoxil, procapil topikal estradiol losyonları günde 2 kez kullanmanı öneririm. Antiandrojen losyon sürmen gerekli. Doktora sorsanda bu yaşta ilaç içmeni önermez.
    • 17 yaşında finasterid kullanmalı mıyım ?

      Kesinlikle hayır. DHTyi bloklamak sadece dht yi düşürmüyor. Diğer hormonların da dengesinde oynama meydana geliyor. (Testosteron, Prolaktin vs.) o yüzden ben 20-21 yaşından önce kullanmanı önermem.

    • Minoxil kullanarak 2 sene saçlarını koruyanlar var. Düzenli kullanırsan bu yaşta finasterid kullanmaya gerek kalmaz.
    • finasteride baslamak icin biraz erken, şimdilik en sagliklisi ilac icermeyen destek urunleri olacaktir. bu konunun uzmani eczaneyle iletisime gecmeni tavsiye ederim. Yardimci olacaklardir.
    • Minoxil losyon ve biotin 2500 mcg içeren vitamin içeren multivitamin takviyeleriyle düzenli kullanırsan saçlar sıklaşır 3 sene kadar saçları korursun. Sonrasında saç dökülmesi agresifliğime göre ilaç kullanmayı düşünebilirsin.
6 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.