Forumda Arama Yapın
Foruma hoş geldin ziyaretçi
Saç dökülmesi forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Saç Büyüme Uyarıcıları Minoxil sürdükten sonra ne zaman yıkanır?

Minoxil sürdükten sonra ne zaman yıkanır?

22-04-2024, 12:10
4
5
66
5 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Herkese merhaba, günde iki kez saç diplerime minoxil uyguluyorum saçma akşam sürdükten sonra ertesi akşama kadar saçımda bekliyor. Bu kadar süre minoksilin saç derisinde kalması zararlı bir etki yapar mı? Çünkü uzun süre saç derisinde kalması kabuklanmaya kepeklenmeye ve kaşıntı oluşmasına sebep oluyor. Minoxil uyguladıktan sonra ne zaman saç yıkanır? Bu durum dökülmeyi arttırır mı? İleride saç ekimi yaptıracağım için Ekim öncesi saçlarımı güçlendirmek için tedavi uygulamaya karar verdim. Her gün proscar 1/5, biotin 5mg ve 1ml minoxil kullanıyorum.
      facebook grup
    • Kafanda çok fazla bekletiyorsun. Etki süresi çoktan geçmiş oluyor. Islak olarak 4 saat kadar beklemesi yeterli olur. Sadece kuru yağ kalıntısı vardır. Saçımı 8 saat sonra yıkaman iyi olur.
    • Minoxil saçta 4 saat yada 12 saat beklemesi arasında fark yok zaten belli bir saatten sonra kuruyup gidiyor. Deride 4 saat beklemesi kepek falan oluşmasına sebep olur.
    • Saçta kalması herhangi bir sorun yaratmaz zaten en az 4 saat bekletmek zorundasın ben de aynen gece sürüyorum sabaha kadar saçımda bekliyor çünkü 12 saatte bir saç yıkamak mümkün değil minoksu sürüp 2-3 saatte saç derisinde kalsa yine de kepeklenme ve kabuklanma yapar.
    • Minoxili saçta bekletebildiğin kadar beklet elinle saç diplerinde ıslaklık yoksa saçını yıkayabilirsin zaten kurumuş oluyor.
5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.