Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Antiandrojen Kullanımı Finasterid saçımı daha çok döküyor

Finasterid saçımı daha çok döküyor

8-04-2024, 17:37
4 yorum
5
70
5 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Bundan 4 ay önce çok az seviyede olan saç dökülmem vardı minoxidil kullanıyorum ama etkisi azaldığından sonra pek etki etmemeye başlamıştı ben de forumdaki arkadaşımın tavsiyesi üzerine finasterid kullanmaya başladım. İlk 1 ay hafif bir saç dökülmesi oluşmaya başladı bunu saçımı yıkarken daha çok anladım daha sonradan bir ay sonra birden şakaklarımdaki saçlarımın daha çok incelip döküldüğünü gördüm ve sonrasında da feci bir dökülme başladı. Ben de hemen kullanmayı bırakıp dutasteride geçtim. Bir aydır haftada 2 defa düzenli olarak kullanıyorum çok takıntı yaptım henüz 25 yaşındayım şakaklarım sürekli geriliyor. Birde yoğun şekilde ön taraflarda kaşıntı ve iğne batar gibi hisler oluyor.

      Sizce bu saç dökülmesini avodart kullanarak önleyebilir miyim yoksa gerçekten ilaçlar ters etki yapıp saç dökmüş olabilir mi?

      facebook grup
    • Shedding dönemi olabilir en az 6 aya kadar kullanıp ona göre değerlendirme yapmalısın. Finasterid önce döküp sonra yenilerini çıkarabilir. Benim de şuan önlerinde bebek saçlar dolu ve yeni çıktılar uzamalarını bekliyorum. Normal saç haline gelmesi için uğraşıyorum.
    • Merhaba aynı durum bende var, yaklaşık 2 aydır avodart kullanıyorum hormon testleri de yaptırdım. Hiç bir sorun yapmadı. Böyle bir durumda yapılacak tek yol ilaca devam etmek. Çünkü bırakınca saçlar daha çok dökülmeye başlayacak. Kaşıntı ve batma hissi bende çok oluyor. Genelde saç dökülmesinin yoğun olduğu yerlerde bu tip ağrılar daha çok oluyor. Tam olarak neden kaşındığını bilemiyorum ama iyiye işaret değil. Sanırım dökülecek olan saçların reseptöründe oluşan kaşıntı ve batma oluyor. Ya da herhangi bir cilt problemi de olabilir.
    • Arkadaşlar bende yaklaşık 7 aydır proscar 1.25 mg kullanıyorum dökülmeler 4. ay bayağı azalmıştı fakat son bir aydır en başa dönmüş gibi dökülüyor açılmalar oldu. Sürekli aynı saatte alıyorum ilacı.

      Niye böyle oldu böyle devam eder mi?

    • Bilinmeyen Kullanıcı yazdı:
      Arkadaşlar bende yaklaşık 7 aydır proscar 1.25 mg kullanıyorum dökülmeler 4. ay bayağı azalmıştı fakat son bir aydır en başa dönmüş gibi dökülüyor açılmalar oldu. Sürekli aynı saatte alıyorum ilacı. Niye böyle oldu böyle devam eder mi?

      Genetik dökülmen agresifleşmiş olabilir. Çok fazla mastürbasyon hormon artırıcı etkenlerden uzak durmalısın diğer faktör stresin artmış olabilir ne bilim bazı vitaminlerin azlığı veya çokluğu dokulme yapabiliyor o olabilir.

5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.