Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Genel Saç Soruları Minoxil kaç gün saç döker?

Minoxil kaç gün saç döker?

23-03-2024, 19:42
3 yorum
4
50
4 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Merhaba, genetik kaynaklı saç dökülmesi problemi yaşıyorum anne tarafım iken olduğu için biraz tedirginim açıkçası. Minoxil kullanmaya başladım ancak yoğun saç dökülmesi yaptı. Minoxil ilk başlamada kaç gün saç döker benim ön taraftaki zayıflamış saçların çoğunu döktü. Başlayalı bir aya yaklaştı ve şu an yeni saç çıkışı ve saçlarda gürleştirme gözükmüyor. Saçımın tepe bölgesi de serenmeye başladı hafif bir açılma olmuş doktora gitmiştim bana minoksil forte %5 önerdi. Ancak internette biraz araştırma yaptın minoxil kullananların saçlarında hep dökülme oluyormuş, buna döngü olayı diye söyleniyor ve bir kez başladın mı hiç bırakmamak gerekiyormuş gibi birçok yorumla karşılaştım. Şu an kararsız kaldım minoxil kullanmaya devam edeyim mi etmeyeyim mi?

      Bu konuda deneyim arkadaşlar yardımcı olurlarsa memnun olurum.

    • Dostum ben kullandım ama bir kullanmaya başladığımda her şey normal halinde gidiyordu ikinci ayda biraz dökülmelerde artış oldu ve 3 ay aniden dökülme kesildi yaklaşık 6 ay içinde bütün saçlarda bir güçlenme fark ettim yani sürekli kullanmak gerekiyor. İnoksili ömür boyu kullanmak diye bir şey yok kullandığın süre zarfına saçları koruma sağlar ama sürekli bu olumlu etkisi devamlı olmuyor mesela etkisi azaldığı zaman 3-4 ay ara verip tekrar başlamak gerekiyor.
    • ben 2. aydayım ve hala dökülmeler devam ediyor beklemedeyim bakalım
    • Arkadaşlar merhaba bende de genetik dökülme var tepeler açıldı bile minoxil doktora gitmeden kullanılmalı mı? Son iki yıla dökülmeler hızlandı bu dökülme öncesinde bir şey yoktu 5-6 ay biyoglas şampuan kullandım ama o daha da kötü yaptı. Eğer minoxil Forte devamlı kullanılırsa 3-4 ay içinde saç çıkartıyor ama bırakıldığında tekrar döküyor deniliyor. Eğer böyle etkisi varsa ben o zaman ömür boyu kullanırım.
4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.