Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Genel Saç Soruları Şakak açılması yaş 19 saçlar seyreliyor

Soru

Şakak açılması yaş 19 saçlar seyreliyor

15-03-2024, 16:58
2
3
98
3 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Arkadaşlar selam, yaşım 19 şakaklarımda ciddi anlamda gerileme var bu durum bu yaşta başıma geldiği için ciddi olarak can sıkıcı bir hal almaya başladı. Saçlarımı dediğim gibi tarayamıyorum. Sağ tarafa atsam saçları sol taraf açılıyor sola atsam sağ taraf açılıyor hele geriye doğru hiç tarayamıyorum çünkü artık çok biçimsiz gözüküyor. Özellikle rüzgarlı havalarda saçlarım da çok zayıfladığı için rüzgar sağa sola doğru yatırınca şakaklar açılıyor. Bu konuda moralim oldukça bozuk doktora gitsem bir çözüm olmayacağını biliyorum. Ne yapmam gerekir ilaçlarla var olan saçlarımı koruyabilir miyim dökülenlere geri getirebilir miyim biraz olanı korursam 23 24 yaşıma gelince de saç ekimine yöneleceğim.

      Sizce bu yaşta medikal tedavilere başlamak ne kadar mantıklı ileride benim için cinsel yönden ciddi bir sıkıntıya yol açar mı? Bu konuda deneyimli arkadaşlar yol gösterici tavsiyelerde bulunursa çok sevinirim. Yaşım 24’e geldiğinde saç ektirmek istiyorum fakat sonrasında döküme devam edeceği için seyrelme oluşacak nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

      facebook grup
    • Açılma devam eder çok fazla kafaya takma şimdilik xpecia tablet ve minoxil %5 sprey kullanarak var olanı korumaya çalış yaşın daha erken olduğu için proscar ileride sıkıntı çıkarabilir.
    • Minoxil, azelderm ve acnelyse krem üçlüsü ile saçlar 2-3 yıl korunabilir yaş ilerledikçe proscar yada dutasterid kullanımına geçilerek daha başarılı çözümler sağlanır. Eğer bu tedavi etkili olmazsa saçın durumuna göre ekime gidilebilir. Ekim yaptırmakta çare olmuyor tekrar antiandrojen ilaç kullanmak zorunda kalınabilir.
3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.