Forumda Arama Yapın
Foruma hoş geldin ziyaretçi
Saç dökülmesi forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Antiandrojen Kullanımı 19 yaşında saç seyrelmesi ve finasterid kullanımı

Kullanım

19 yaşında saç seyrelmesi ve finasterid kullanımı

12-03-2024, 10:37
3
4
95
4 yanıt dizini görüntüleniyor
    • İyi günler dilerim öncelikle. 19 yaşındayım 2 senedir saç dökülmesi sorunuyla uğraşıyorum ilk olarak saçlarımın her iki yan tarafı gerilemesiyle durumu fark ettim. Saç sorunum için 3 farklı doktora gittim hepsi de ailemi sordu ve durumun genetik olduğunu söyledi. Son bir yıldır vitamin takviyesi ve bioblas şampuanı kullandım. Vitaminler saç dökülmenin bir nebze azalttı ve mevcut saçları kalınlaştırdı. Bir ara bittim sabunu da kullandım belki o bu etkiyi sağlamıştır tam bilmiyorum. Vitaminleri şu an bıraktım çünkü yüzümde çok aşırı derece sivilce çıkarttığı için. Son gittiğim iki doktor kesin tedavisinin olduğunu bunların minoxil ve finasterit gerektiğini söyledi. PRP tedavisi de yaptırırsam saçlarımı güçlendireceğini önerdi.

Minoxil ilk kullanımda döngü olayı var ve şu an maliyeti yüksek olduğu için alamıyorum. Son 3 gündür finasterid (1/5 proscar) 1 mg kullanıyorum.

Benim istediğim var olan saçlarımı korumak şu an tek beklentim bu.

Seyreklikleri fotoğrafları yansımıyor ama gelen anlamda bir saç incelmesi var.

Ön saç çizgisi yaş ilerledikçe geriledi. Bu çizgi olgunluk yaşından dolayı mı oldu emin değilim çünkü kenarlarda çok az minyatür saçlar var şakaklarda.

Finasterid kullanıyorum şimdilik herhangi bir yan etkisini görmedim biraz kasık ağrısı yaptı sadece. Eğer ağır bir yan etkisi ve bu uzun sürerse bırakmayı düşünüyorum.

Sizce 19 yaşında finasterid kullanmam doğru mu? Saçlarımın sıklığı ileriki yıllarda bu şekilde kalır mı Emin olamadım o yüzden ilaca başladım. Her fotoğraf arasında aylar Var saçın gidişatını anlamanız için. Tekrardan iyi günler dilerim.

facebook grup
    • Doktor finasterid kullanmanı önerdiyse kullan yan etkisi olur olmaz bişey diyemem minoxidil kendin yaparsan daha ekonomik olur forumda yapılış şekli var. Diğer türlü saçları koruyamazsın.
    • Finasterid zaten 18 yaş üstü erkekler için kullanılıyor. Saçları koruman için mutlaka kullanman gerekiyor. Ama ilk önce xpecia tablet ve alopecia sprey kullan derim.
    • Bu yaşta proscar kullanman doğru değil topikal antiandrojen losyon yapıp kullan forumda konusu var
4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.