Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Genel Saç Soruları Saç diplerinde sarı kabuklanma neden olur?

Yardım

Saç diplerinde sarı kabuklanma neden olur?

12-03-2024, 02:29
1 yorum
2
51
2 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Arkadaşlar son 6 aydır Saç diplerinde sarı kabuklanma oluşmaya başladı bazen tortu gibi çıkıyor bazende kabuklanma gibi oluşuyor. Tırnaklarımla kazıdığımda yumuşak bir sarı kremsi yapıda çıkıyor. Saçlarımı çok temiz tuttuğum halde neden böyle oluyor anlamış değilim. Haftada 6 gün saçlarımı bioxcin kepek şampuanıyla yıkarım. Bazende dönüşümlü konazol şampuan kullanırım. Bu şampuanları kullandığım halde beyaz kabuklanma ve kepek oluşması acaba mantar hastalığımı var diye düşünüyorum.

      Sizlerden böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Nasıl geçirdiği hakkında bilgi verebilir misiniz? Değerli yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

      facebook grup
    • Merhaba dostum sende saç egzaması olabilir. Ben de 2021 yılının Ocak ayında benzer bir sorun yaşadım. Saç derimde kırmızı, kaşıntılı bir bölge vardı. Doktora gittim, ilaç ve Ketoral şampuan verdi. Ancak durum daha da kötüleşti ve iltihaplı küçük sivilcelere dönüştü. Maalesef, bu durumun kalıcı bir tedavisi yok. Stres ve sinir bu durumu kötüleştirebiliyor. Ayrıca baharatlı yiyecekler, turşu, çikolata ve kafein de durumu tetikleyebilir. Kremli şampuanlardan kaçınmalısınız. Bana Clear şampuan iyi gelmişti, dışı bordo renkli olanını kullanmıştım.
2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.