Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Genel Saç Soruları Protein tozu saç döker mi?

Protein tozu saç döker mi?

19-03-2024, 00:21
5 yorum
6
117
6 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Dostlarım merhaba yaklaşık 5 aydır saf olarak temin ettiğim minoxidil losyon, finasterid ve estradiol losyon kullanıyorum saçlarım şu ana kadar hiç olmadığı kadar iyi ilk aylarda biraz zayıflamış saçlar dökülmüştü daha sonradan epey gür olarak çıktı ve bu tedaviyi eğer ciddi bir sıkıntı görmediğim sürece devam ettirmeyi düşünüyorum. Ek olarak Solgar biotin 5000 mcg aldım günde bir tane sabah kahvaltıdan sonra alıyorum. Şu ana kadar proscar ilacından çok ciddi bir yan ettiklerini görmedim hafif bir libidoda düşüş oldu ama o da sonradan azalmaya başladı. Estradiol losyonda çok fazla bir yan etkisi oluşmadı ama saçlarıma baya bir güçlendirdi. Sormak istediğim kreatin içeren protein tozu aldım kas güçlendirmek ve biraz da kilo almak için. Protein tozu testosteron hormonu artırdığını duydum ve spor yaptıkça dehidrotestosteron hormonu da artış gösteriyormuş ve daha çok saçın dökülmesine sebep oluyormuş. En az 6 ay kullanacağım için Kreatin içeren protein tozu saç dökülmesi yapar mı? Bu konuda deneyimli arkadaşların önerilerini bekliyorum?
    • Protein tozu saç büyümesine zarar vermezse ancak ağırlık sporu yapıyorsan testosteron ve dht hormonunun artışına yol açacağı kesin. Buda daha fazla saç dökülmesi demek olabilir.
    • Aminoasitlerin saça faydaları vardır ancak ben bu gibi takviyelerin doğal alınmasından yanayım bazılarını yiyeceklerden alınmıyormuş biraz arastırma yaptım genede karsıyım düzenli beslenme düzenli stressiz yasantı daha faydalı olur bence.
    • Protein tozu saç dökeceğini sanmıyorum ama dht hormonu spor yaptıkça artıyormuş.
    • Bu olay insandan insana değişir herkesin metabolizması, bağışıklık sistemi aynı değil ama ben bir olumsuz etki edeceğini düşünmüyorum.
    • 95 96 yılından beri vücut çalısırım bende suplementer kullandım bu tarz şeylerden uzak durun
6 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.