Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Saç Büyüme Uyarıcıları Minoxil forte kullandıktan sonra saç yıkanmalı mı?

Minoxil forte kullandıktan sonra saç yıkanmalı mı?

21-03-2024, 10:21
3 yorum
4
67
4 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Herkese merhaba genel seyreklik için minoxil forte sürüyorum kullandıktan sonra saç yıkanmalı mıdır? Şakaklarımdaki açıklığın ilerlemesini önlemek için akşam duştan sonra minoxil forte 1 ml olarak ön bölgelere uyguluyorum. Saçımda ertesi akşama kadar saçımı yıkamıyorum. Yani 2 gün kadar saçımda kalmış oluyor. Saçıma herhangi bir zararı olur mu? Bu sürede minoxilin saçta kalması zararlı olur mu? Forumda minoxil deride kabuklanma yaptığı için gözenekleri tıkadığını emilmesini engellediğini okudum. Böyle bir durum minoxidili in etkisini azaltır mi? Bu arada ekim yaptıracagim için ekim öncesi tedaviye girdim. Her gün 1/5 proscar ve 1ml minoxil kullanıyorum.
    • Kafanda çok fazla bekletiyorsun. Gerçi etki süresi çoktan geçmiş oluyor. Sadece kuru yağ kalıntısı vardır. Saçında kepek oluşmasına sebep olur erken madde emilimi engelleyebilir.
    • Ekstra krem falan kullanmıyorsan her gün yıkamana gerek yok 3 güne 1 yıkasan yeterli olur emilim açısından sorun olmaz.
    • Bilinmeyen Kullanıcı yazdı:
      Ekstra krem falan kullanmıyorsan her gün yıkamana gerek yok 3 güne 1 yıkasan yeterli olur emilim açısından sorun olmaz.

      Hocam minoxil saçta 1 gün beklese sorun olur mu?

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.