Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Genel Saç Soruları Tretin krem kullananlar bakabilir mi?

Tretin krem kullananlar bakabilir mi?

31-01-2024, 13:04
5 yorum
6
74
5 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Merhaba şakaklarda daha etkili sonuç alabilmek için minoxidil ile birlikte tretin krem de kullanmaya başlayacağım. Tretin krem içerisinde tretinoin A vitamini türü olan hücre yenileyici etkisi olduğu için saç kök hücrelerine etki ederek incelmiş saçların tekrar aktif olmasına yardımcı olmaktadır. Yani bir nevi saç köklerinin daha hızlı aktif olarak saç uzatmasına fayda sağlıyor. Kremi birkaç gün kullandım şakaklarımda yanma ve deri soyulması oluşmaya başladı. Kremi birkaç gün kullanmaya ara vereceğim. Sormak istediğin birkaç soru var:

      1-) Tretin kremi kafanın her yerine sürmek gerekiyor mu yoksa sadece şakaklara mı süreceğiz.

      2-) Kremin nasıl kullanılacağı hakkında bilgi verebilir misiniz? Deride yanma, soyma ve kabuklanma yapıyor olması normal mi?

      3-) Her gün kullanmakta bir sakınca var mı? Mesela akşam sürüp sabaha kadar saç derisinde beklese sabah da yıkasam nasıl olur?

      facebook grup
    • Kremi sadece şakaklar ve kelleşmiş bölgelere günde bir kere geceleri her bir alan için mercimek tanesi kadar sürüp yayılır 5 dakika sonra minoxil sürülür.

      Krem ilk haftalarda deride tahriş ve kabuklanma yapabilir. Bu durum normaldir ve zamanla deri alışacağı için geçer.

      Gece sürüp sabaha kadar deride bekleyebilir. Sabahta saçları kimyasal içermeyen hafif bitkisel bir şampuanla yıkayabilirsin.

    • Bende çok uzun zamandır tretin krem kullanıyorum ve dediklerinizi sadece ilk ay yaşadım. Hiç aksatmadan kullanmaya devam etmeme rağmen tekrarlamadı, deri alıştı mı ne artık bilemem.
    • Sabahları azelderm kremde kullanın buda dht azaltıcı etkiler gösteriyor kıl kökü iltihabı için kullanılır aynı zamanda saç kökündeki inflamasyonu da azaltıyor.
    • Tretin krem yerine acnelyse krem kullansak olmaz mı fiyatı daha ucuz olduğu için yazdım.
      • Acnelyse kremin içerisindeki retinol oranı biraz daha fazla şakaklarda kullanmak istersen kullanabilirsin ancak çok dikkat etmen lazım çok az bir miktar alıp sürmen gerekiyor yoksa çok soyar çok tahriş eder.
        Dutasterid haftada iki tane
        Saf minoxil losyon
        Medohbiotin günde bir
5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.