Forumda Arama Yapın

Saç Tedavisi Forum Forum Medikal Saç Tedavileri Genel Saç Soruları Dutasterid yan etkileri nelerdir?

Dutasterid yan etkileri nelerdir?

26-01-2024, 22:23
3 yorum
4
107
4 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Öncelikle herkese merhaba forma yeni üye oldum arkadaşlar 23 yaşındayım ciddi derecede saç dökülmesi problemi yaşıyorum durumu şöyle özetleyim. Saç dökülmem 20’li yaşlarda başladı ve ilk olarak saçlarımın her iki tarafını açılmasıyla durumu fark ettim. Kaçırmayı önlemek için birçok vitamin kullandım bioxcin serumlar diğer saç ürünleri kullandım ama herhangi bir gelişme göstermedi. Saçımı her okşadığımda saçları kolaylıkla kopuyor ve saçım sürekli 3-4 numara kestirmek zorunda kalıyorum yani saç uzatamaz oldum. Çünkü ön saç çizgim iyice gerilediği için orta çok daraldı yani uzattığım zaman bariz bir şekilde açıklık belli oluyor.

      Diğer bir önemli sorun ise başımdaki en büyük bela sebe orayı dermatit dökülen saçların köklerine bakıyorum beyaz tortu gibi bir şey yapıyor ve kolaylıkla saçlar dökülebiliyor. Sabah kalktığımda yastığımda çok sayıda saç teli görüyorum ve hayatımın en kötü 6-7 ayını geçiryorum. Özgüvenim zaten diplerde asla bir konuya odaklanamıyorum sürekli bu saç dökülmesi aklımı meşgul ediyor. Bu yaşta çölleşme sorunu Allah kimseye yaşatmasın size sorum şu ki dutasterit veya finansderit bu ikisinden hangisini kullanmamı önerirsiniz? Durumumu anlattım özgüvenimi kaybediyorum kendimi hiçbir zaman iyi hissedemiyorum saç problemim yüzünden. Bu yüzden yan etkilerini artık göze almış durumdayım şimdiden cevaplarınız için.

      Finanslarid (proscar) veya dutasteride (avodart) kullananlar yardımcı aktarabilir mi?

      facebook grup
    • Genel olarak seyrelme var bu saçı zaten finasterid yada dutasterid kullanmadan kurtarman zor. 30 yaşına kadar finasterid, minoxidil, biotin vitamini, konazol şampuan kullan sonra ektirirsin. Şu anda bu iki ilaç seni idare edecektir.
    • Yaşın daha genç şimdilik tedavileri uygula düzenli kullanırsan iyi bir sonuç alabilirsin.
    • Uzun süre dutasterid kullanmanın ciddi yan etkileri vardır bunu kendin göze alıp kullanırım diyorsun ama bence kullanma önce bir doktora git muyane ol dutasterid kullanmanı bir sor ne diyecek yaşın genç finasterid kullanman daha doğru olabilir.
4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.